Erol Günaydın'a veda

Güncelleme Tarihi:

Erol Günaydına veda
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 10:54

Geçtiğimiz Pazartesi günü hayatını kaybeden usta oyuncu Erol Günaydın'ın için dün Ses Tiyatrosu'nda cenaze töreni düzenlendi. Galatasaray bayrağı serilen tabutun üzerine Derya Baykal, Günaydın'ın meşhur şapkasını ve 'Kavuye'sini bıraktı.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde kalp yetmezliği nedeniyle 15 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybeden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erol Günaydın için dün Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'nda cenaze töreni düzenlendi.

Kızları Günfer, Fatoş ve Ayşe Günaydın'ın ağlama seslerinin yükseldiği salon, usta oyuncunun sanatçı dostları ve sevenleriyle doldu. Derya Baykal ile kızları Derya ve Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Erdal Özyağcılar, Tuncel Kurtiz, Demet Akbağ gibi tiyatro sanatçılarının yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de törene katıldı. Törene gelemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ise cenaze namazına katıldı.

CENAZE TÖRENİNDEN KARELER / FOTO GALERİ

GALATASARAY BAYRAKLI UÄžURLAMA
Sahnedeki cenazenin yanına giden Derya Baykal, naaşının üzerine Erol Günaydın'ın hiç vazgeçemediği şapkasını ve 'Kavuye'sini bıraktı. Ayrıca Galatasaray Lisesi mezunu olan Günaydın'ın naaşı üzerine Galatasaray bayrağı da serildi.

Tören, Günaydın'ın kendini tanıttığı ve anılarını anlattığı röportajlardan kesitlerle başladı. Gösterimin sonunda Erol Günaydın'ın ölümle ilgili söylediği sözlere yer verildi. Günaydın'ın "Ben bir tanıdığım, ben öldüğümde bir tanış aramızdan ayrıldığında ne deniyorsa, o densin. 'Çok meşhur bir adamdı' denilmesini istemem" sözleri uzun süre alkışlandı.

EROL GÜNAYDIN VE MÜNİR ÖZKUL'UN O EFSANE OYUNU / WEB TV   

Erol Günaydına veda


Konuşma yapmak üzere sahneye ilk olarak Tuncel Kurtiz çıktı. "O büyük ve ölümsüz bir enerjidir. Sahnenin bir ucundan diğerine yürüdümü seyirci ayaklanırdı" sözleriyle başladığı konuşmasında Kurtiz, "Ses Tiyatrosu'na bunca yıl sonra son girişi oluyor. Benim hayatım, Erol'la bu sahnede başladı. Ölüme inanmıyoruz. Bahara açılan bir kapıya gidiyor. Güle güle Günaydın, seni hiç unutmayacağız dostum" diyerek veda etti.

EROL GÃœNAYDIN'A SON VEDA / WEB TV

"KAVUYE'SÄ°NÄ° BANA HEDÄ°YE ETTÄ°"
/images/100/0x0/55eafdc7f018fbb8f8a3e2cf

Ardından sahneye Derya Baykal çıktı. Duygusal bir konuşma yapan ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Baykal, " Biz onunla bu sahnede yan yana durarak oyun oynadık. Çok büyük bir ustaydı. Çok iyi bir babaydı. Oyun bittiği zaman koşarak kızlarına giderken beni çok etkilerdi" dedi. Baykal, Erol Günaydın'ın kendisine hediye ettiği şapkasını ve yazdığı notu bugüne kadar sakladığını belirterek, "'Kavuye'sini bana hediye etti. Güzel bir şey yazmıştı. Onu hala saklıyorum. Bana emanetini çıkardım buraya getirdim. Mekanı cennet olsun "diye konuştu. Erol Günaydın'ın tabutunun başında Baykal'a hediye ettiği şapkası ve yazdığı notta yer aldı.

Haberin Devamı

ÖZTEKİN VE AKBAĞ KONUŞTU
Erol Günaydın için yapılan duygusal konuşmalardan birini de oyunculuğu onun yanında öğrendim diyen Rasim Öztekin yaptı. Öztekin, " Ben ağabeyimi, babamı, en önemlisi konservatuarımı kaybettim" diyerek sahneden indi. Ardından sahneye yine Günaydın'ın uzan yıllar birlikte oynadığı Demet Akbağ çıktı. Akbağ da " Ben ustayla bu sahneyi iki oyunla paylaştım. Rasim'in neden konuşamadığını anlıyorum. O yaşı olmayan büyük ustaydı. Zaman zaman bizim küçüğümüz olabiliyordu. Onunla aynı sahneyi paylaştığım için şanslıyım" diye konuştu.

Haberin Devamı

FERHAN ŞENSOY'DAN VEDA ÖPÜCÜĞÜ

/images/100/0x0/55eafdc7f018fbb8f8a3e2d1

Tiyatro sanatçısı Ferhan Åžensoy da Günaydın'la tanışmasını ve yaÅŸadıkları diyaloÄŸu anlattı. Åžensoy, "Ben ustayla 1976 yılında tanıştım. Ona Fransa'daki ustamı anlattım. Oyunlarını anlattım. Çok heyecanlandı. Bende öyle bir tiyatro yapmak istiyorum dedim. Senin anlattığın 25 deli iÅŸi. 'Türk tiyatrosunda 25 deli yok' dedi. Bana ilk dersi o oldu. Anladım ki öyle deliler yetiÅŸtirmek gerekiyordu. Orta oyuncuları'nı kurduk. Oyuncu yetiÅŸtirmeye baÅŸladım. 'Usta deliler hazır' dedim. Onu oyuna davet ettim. KoÅŸarak geldi. Orta oyunculara katıldı. 17 yıl birlikte çalıştık. Beraber oynadığı genç oyuncular, ünlü oyuncular oldu. Onunla tiyatro yaptığım için, kendimi mutlu hissediyorum" dedi. Åžensoy bu sözlerinin ardından tabutu öptü, " teÅŸekkürler ustam" diye konuÅŸtu Åžensoy'un bu hareketi uzun süre alkışlandı.Â

Haberin Devamı

DORMEN DE TABUTU ÖPTÜ
Son olarak sahneye ünlü sunucu Halit Kıvanç çıktı. Günaydın'la nasıl tanıştığını anlatan Kıvanç, Günaydın'dan yaşça büyük olduğunu hatırlatarak "Kardeşlerimizi uğurlamak bana da ağır geliyor" dedi. Ardından saygı geçişi için kalabalık sahneye davet edildi. Sahneye İlk çıkan Haldun Dormen oldu. Dormen , tabutu öptü yerine geçti. Ardından Günaydın'la aynı sahneyi paylaşan arkadaşları, dostları, yakınları saygı geçişi yaptı. Geçiş yapanlar, sahne önünde bulunan Erol Günaydın'ın kızlarına da başsağlığı dileğinde bulundu. Günaydın'ın tabutu yine eller üzerinde tiyatrodan çıkarıldı, Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

Sanatçının cenazesi, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda eşinin yanında toprağa verildi.

Erol Günaydına veda

Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!