Eroin çapkını

Güncelleme Tarihi:

Eroin çapkını
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kadıköy'deki operasyonda 15.5 kilo eroin ele geçirildi. Kıbrıslı patron kaçmayı başarırken, beyaz zehir paralarıyla yaptığı álemlerin fotoğraflarını ortada bıraktı.

İNGİLTERE'ye eroin götürüleceği ihbarını alan Narkotik Şube dedektifleri, mal sahibi olduğu belirlenen Nurettin Çokan'ı takibe aldı. Çokan eroini Kadıköy'de teslim alırken operasyon düzenlendi. Nurettin Çokan ile ev sahibi emekli astsubay Saffet Barak, piyasa değeri 300 bin mark (yaklaşık 85 milyar lira) olduğu açıklanan 15.5 kilo eroin, hidrolik pres makinesi ve 22 kalibrelik mermilerle yakalandı.

Kıbrıs'ta oteli var

Nurettin Çokan asıl mal sahibinin Kıbrıslı otel sahibi Mustafa Sezai olduğunu söyledi. Ataşehir'deki evine baskın düzenleyen polis, Mustafa Sezai'nin son anda kaçtığını belirledi. Evde yapılan aramalarda ele geçirilen onlarca fotoğraf, Sezai'nin gece hayatına ve kadınlara düşkün olduğunu gösteriyordu.

Londra'daki alıcı belli

Sorgulaması süren Çokan ifadesinde, ‘‘Mustafa, eroinden büyük paralar kazandı. Bu işi genelde Kıbrıs'ta yapıyordu. İstanbul'a geldiği zaman Etiler'deki barlara giderdik. Benden Rus ve Moldovalı kadınları getirmemi isterdi. En son malı göndermemize iki gün kala barda birlikte eğlendik’’ dedi.

Emekli astsubay Saffet Barak'ın, daha önceden tanıdığı Nurettin Çokan'ın teklifi üzerine eroini evinde, günlüğü 100 dolar karşılığında sakladığı belirtildi. Barak'ın, kumar tutkusu yüzünden kısa bir süre önce eşinden ayrıldığı, borçları olduğu için işi kabullendiğini itiraf ettiği açıklandı. Soruşturmayı sürdüren polis, eroini Londra'da teslim alacak kişinin isminin de İngiliz polisine bildirildiğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!