Eroğlu, Greentree görüşmesi için New York'ta

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu, Greentree görüşmesi için New Yorkta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 09:38

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 23-24 Ocak tarihlerinde, New York'un Long Island bölgesinde bulunan Greentree çiftliğinde yapılacak 5'inci üçlü Kıbrıs görüşmesine katılmak üzere New York'a geldi.

Haberin Devamı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ve beraberindeki heyeti New York'un JFK Havaalanında, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, eşi Lale Apakan, KKTC'nin New York Temsilcisi Büyükelçi Hilmi Akil ve eşi Emine Akil karşıladı.

Eroğlu, Greentree'de 23-24 Ocak tarihlerinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la 5'inci üçlü görüşmesini yapacak. Eroğlu ve beraberindeki heyetin pazar akşamı New York'tan Greentree'ye geçmeleri bekleniyor.

Üçlü görüşme 23 Ocak Pazartesi günü erken saatlerde Greentree'de başlayacak. İlk günün sonunda BM Genel Sekreterinin Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer'ın basına bilgi vermesi, iki günlük görüşmelerin ardından 25 Ocak Çarşamba günü de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un görüşmenin sonucuna ilişkin BM Genel Merkezinde basın mensuplarını bilgilendirmesi bekleniyor.

HRİSTOFYAS DA NEW YORK'TA

Haberin Devamı

Bu arada, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın da New York'a geldiği bildirildi.

Kıbrıs Rum kesimi haber ajansının (CNA) haberine göre, Hristofyas, New York'a gelişinde Rum gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Rum tarafı, Kıbrıs sorununun iç meseleleri konusunda ön anlaşma olmadığı sürece uluslararası bir konferansa katılmayacaktır” dedi.

Hristofyas'ın, “Müzakerelerde yönetim, mülkiyet, toprak ve vatandaşlık başlıklarında ilerleme olmadı” dediği, “Rum tarafı olarak iyi niyetle görüşmeye katılmaya hazır olduklarını”, ayrıca “bir mucizenin olmasını umut ettiğini” söylediği de belirtildi. Hristofyas'ın Türk tarafını ise ilerleme sağlamamakla eleştirdiği öğrenildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Kıbrıs özel danışmanı Downer'ın da yarın New York'a gelmesi bekleniyor.

Genel Sekreter Ban, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas ile 4'üncü üçlü görüşmeyi 30-31 Ekim'de yine Greentree'de yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!