Ermeni ve Türk klasikçiler gençlik orkestrası kurdu

Güncelleme Tarihi:

Ermeni ve Türk klasikçiler gençlik orkestrası kurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

ERMENİSTAN ve Türkiye’den genç klasik müzikçiler, iki ülkenin bestecilerinin eserlerini seslendirmek üzere bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Ermenistan Türkiye Gençlik Orkestrası, 5 Temmuz’da şef Cem Mansur ve Nvart Andreasyan yönetiminde Türkiye’de provalara başlayacak. Orkestra gelecek ay İstanbul’da, eylülde Erivan’da toplam 10 konser verecek.
Ermenistan Ulusal Operası Müzik Yönetmeni, orkestra şefi Nvart Andreasyan ile Anadolu Kültür AŞ’nin kurucusu Osman Kavala’nın ortak girişimiyle başlatılan proje kültürler arasında kalıcı diyalog platformu oluşturmayı hedefliyor. Orkestranın ilk kadrosu iki ülkeden 35’er genç müzikçiden oluştu. Ermeni müzikçiler ocak ayında Erivan’da yapılan sınavla seçildi. Türk müzikçilerin seçimini ise Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın şefliğini yürüten Cem Mansur üstlendi. Ocak-mart ayları arasında 10 konservatuvarın yetenekli öğrencilerini dinleyen Mansur, 35 Türk müzikçiyi belirledi.   
5 Temmuz’da İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi’nin tesislerinde provalarına başlayacak orkestra, 12 Temmuz’da Boğaziçi Üniversitesi’nde, 14 Temmuz’da Aya İrini’de, 15 Temmuz’da ise Büyükada Meydanı’nda birer konser verecek.

Serhan YEDİG

Haberin Devamı

Çarşıdan aldı bir tablo, eve gelince oldu iki tablo

BİR sanatseverin satın aldığı Robert Lenkiewicz tablosunun içinden ikinci bir tablo daha çıktı. Bir müzayedede, Lenkiewicz’in, kendisini ve bir modeli çıplak resmettiği tablosunu 8 bin 500 sterline satın alan adı açıklanmayan şanslı resim meraklısı, eseri görüp durumdan kuşkulanan bir uzmanın tavsiyesiyle tabloyu X-Ray cihazından geçirtti. Cihazda, tablonun altında gizlenmiş başka bir tablo olduğu ve bunun da 50 bin sterlin değerinde olduğu anlaşıldı. Ortaya çıkan bu ikinci tablo, 2002 yılında kalp krizinden ölen İngiliz ressamın çok sevdiği arkadaşlarından, bir berduş olan Edwin McKenzie’nin portresi. Tablonun 1984 yılında yapıldığı belirtiliyor.

Ödül 100 bin lira

ANTİK A.Ş.’nin kültür yayını Artam Global Art Dergisi, “İmgenin Gücü: Avrupa, Kültür Başkentinin Ressamlarını Seçiyor” başlıklı bir resim yarışması düzenliyor. Yarışmanın jüri üyeleri uluslararası alanda isim yapmış kişilerden oluşacak. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam yarışmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Dünya güncel sanat ortamında sağlam bir yeri olan ülkemizin ressamları, ilk kez oryantalist olmayan bir bakış açısıyla değerlendirilecek. Avrupalı uzmanlar, kültür başkentinin ressamlarını seçecek!”
“İmgenin Gücü: Avrupa, Kültür Başkentinin Ressamlarını Seçiyor” resim yarışması, 18-35 yaş arasındaki profesyonel tüm ressamlara açık. Konu sınırlamasının bulunmadığı ve 100.000 TL. ödülün verileceği yarışmada, jüri, sergilemeye değer bulduğu 25 eseri önce İstanbul’da, daha sonra da Avrupa’da sergileyecek. Yarışmaya 1 Temmuz-30 Ekim 2010 tarihleri arasında başvuru yapılabilir. Yarışma şartları ve başvuru koşulları ile ilgili detaylı bilgi www.artam.com’da.

50’nci yıl kutlaması

Haberin Devamı

DÜNYA su altı arkeolojisinin babası olarak bilinen ve Türkiye’de ilk kez 1957 yılında Gordion kazılarına katılan Teksas A&M Üniversitesi Sualtı Bölüm Başkanı 78 yaşındaki Prof. Dr. George Bass, 1960 yılında Bodrum, Ege ve Akdeniz kıyılarında başlattığı su altı kazı çalışmalarının 50’nci yılını Milta Marina Yacht Kulüp’de düzenlenen kokteylle kutladı. Su Altı Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen kokteyle, Bass’ın yetiştirdiği Türkiye’nin ilk su altı arkeologlarından Oğuz Alpözen, Tufan Turanlı, Bahadır Berkaya, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, dernek temsilcisi Murat Draman ve yaklaşık 300 kişi katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!