Ermeni Patriği: Fransızlar diyaloğu sabote ettiler

Güncelleme Tarihi:

Ermeni Patriği: Fransızlar diyaloğu sabote ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2006 09:56

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Fransa Meclisinin sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa teklifini kabul etmesiyle diyaloğu sabote ettiğini belirterek, “Bu yasa konusunda Türkiye Ermenileri olarak üzerimizde ciddi bir baskı hissetmekteyiz” dedi.

Haberin Devamı

Mesrob II, bu nedenle İstanbul Valiliği'nden kilise ve azınlık okullarının güveninin sağlanmasını istediklerini bildirdi.
Yıllık tatil nedeniyle İstanbul dışında bulunan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, yaptığı yazılı açıklamada, Fransızlar'ın daha önce AB'ye giriş sürecinde Türkiye'nin önüne çeşitli engeller çıkardığını ifade etti. Mesrob II, şunları kaydetti:

“Fransızlar, şimdi de Türkiye ve Ermenistan arasında zaten çok kısıtlı olan diyaloğa ciddi bir darbe indirmiş oldular.
Fransız Parlamentosunun kabul ettiği bu yasayı, kişisel ifade özgürlüğünü engelleyici bir yasa olduğu için anti-demokratik buluyorum. Bu yasa, gerek Türk gerekse Ermeni toplumlarındaki aşırı milliyetçi ve ırkçı grupların ekmeğine yağ sürecektir.

Türkiye Ermenileri olarak, gelişmeler dikkat ve kaygıyla izlerken, kamuoyunun özellikle bazı mensuplarının ne diaspora Ermenisi ne de Fransa Cumhuriyeti vatandaşı olmadığımız konusunda biraz daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Bu yasa konusunda Türkiye Ermenileri olarak üzerimizde ciddi bir baskı hissetmekteyiz. Bu nedenle İstanbul Valiliği'nden kilise ve azınlık okullarının güveninin sağlanmasını diledik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!