Ermeni kurumları Türkiye’nin kurumları

Güncelleme Tarihi:

Ermeni kurumları Türkiye’nin kurumları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de yaşayan Ermeni cemaatine yönelik yayınlanan ve bu sene 100’üncü yılını kutlayan Jamanak Gazetesi’ne verdiği özel röportajda, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde, Erivan ziyaretiyle başlayan olumlu, yapıcı iklimin sürdüğünü belirterek, iki ülke dışişleri bakanlarıyla diplomatlarının ortak çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Jamanak Gazetesi ve diğer Ermeni kurumlarını ’Türkiye’nin kurumları’ olarak niteleyen Gül, azınlık okullarının yeniden açılmasıyla ilgili olarak da, "Türkiye’nin bir art niyeti yok. Bunlar Türkiye’nin standartlarının çeşitli alanlarda düşük kalmış olmasından kaynaklanan problemlerdir. Biz bu standartları yükselttikçe bu sorunlar da hallolacak" dedi. Erivan’da oynanan Ermenistan-Türkiye maçına Abdullah Gül ile birlikte giden ve maçı birlikte izleyen Ara Koçunyan, Swissotel’de önceki akşam yapılan görüşmeden çıktıktan sonra, röportajın detaylarını anlatırken şunları söyledi:

Eskiden protokoldaydık Jamanak, Türkiye’de ve dünyada, aralıksız olarak Ermenice yayınlanan en eski gazete. Bu yıl 100. yılını kutlayan Jamanak’ın varlık nedeni, Türk-Ermeni dostluğunu ve diyalogunu desteklemektir. Jamanak’ın bu yılın başında TGC Nezih Demirkent Özel Ödülü’ne layık görülmesi büyük bir onur olmuştu. Jamanak’ın 100. yılı, Türkiye’deki Ermeni cemaati açısından da büyük önem taşıyor. Çünkü Jamanak, kuruluşundan bu yana devlet büyüklerimizin Ermeni cemaatine aktarmak istediği mesajlarda en temel mecralardan biri olmuş bir gazete. 90’ıncı yılımızda, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de bir röportajını yayımlamıştık. Ayrıca, sayın eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk dönemine kadar Jamanak Gazetesi zaten cumhurbaşkanlığı protokolünde yer alırdı. Temsilcileri, resepsiyonlara katılırdı.

Türkiye’nin vatandaşıyız Cumhurbaşkanımıza da aktardık, her fırsatta da söylüyoruz ki, bizler Türkiye’de yaşayan Ermeniler, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Bu yurttaşlığın bize getirdiği sorumluluğun bilincindeyiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!