Ermeni gazeteciler Iğdır'da

Güncelleme Tarihi:

Ermeni gazeteciler Iğdırda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 16:39

Ermenistan'ın Gümrü şehri Gala yerel televizyonu ekibi, sınır komşularını anlatan bir belgesel çekmek üzere Iğdır'a geldi.

Gala televizyonu Haber Müdürü Harut Glyan ve 6 kişilik ekibi, Ermenistan'ın sınır komşularını anlatan belgesel çekimlerine başladı.

Glyan ve ekibi, “sınır komşuların Ermenistan'a bakışı, Türkiye-Ermenistan sınır kapılarının açılması, Türkiye-Ermenistan ilişkileri, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları, tarihsel süreçteki ilişkiler ve ileriye yönelik atılacak adımlar” gibi konularda halkla röportaj yaptı.

Daha sonra Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'ı makamında ziyaret eden gazeteciler, Türkan'a, Ermenilerin tarihte “Millet-i Sadıka” olarak bilindikleri, bugün Türk-Ermeni ilişkilerinin bu durumda olmasının sebebi gibi konularda sorular yöneltti.

Soruları yanıtlayan Türkan da doğrularıyla yanlışlarıyla geçmişi bırakıp, bugüne bakılması gerektiğini söyledi.

“Halk olarak, gelin bugüne bakalım. Gelin, Aras Nehri'ne binlerce gül bırakalım, barış güvercinleri uçuralım” diyen Türkan, bunlar yapılmazsa kin ve nefretin olacağını, kin ve nefretle de bir yere varılamayacağını ifade etti.

Türkan, insani değerlerin herkes için geçerli olduğunu ve insani değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Gala televizyonu Haber Müdürü Harut Glyan da genelde Türkiye'deki yöneticilerin yaşlı ve olgun kişilerden oluştuğunu, Tuzluca'da genç, dinamik, kendini yetiştirmiş bir Belediye Başkanı'nı karşılarında gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi.

Ermeni halkının, sınırların açılmasını istediğini de belirten Glyan, politikacıların ön şart olmadığı takdirde, sınırların açılmasını kabul edeceklerini söyledi.
Televizyon ekibi, daha sonra Iğdır'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!