Erkeklere köpek eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere köpek eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD’de yayınlanan ve kısa sürede satış rekorları kıran bir kitapta, kadınların birlikte oldukları erkekleri köpek eğiticilerinin tekniğini kullanarak 21 günde uslandırabilecekleri öne sürüldü.

DÜNYACA ünlü Pop yıldızı Madonna'nın da son günlerde elinden düşürmediği belirtilen Karen Salmansohn'un yazdığı ‘‘Projesyonel Köpek Eğiticilerinin Tekniklerini Kullanarak Erkeklerinizi 21 Günde Uslandırabilirsiniz’’ isimli kitap, best-seller oldu. Akademisyenlerin bile ilgi ile okuduğu 96 sayfalık kitabı hakkında BBC'nin sorularını yanıtlayan Salmansohn, yazdıklarının kişisel deneyimleri olduğunu ve önerilerinin sonuç verdiğini söyledi.

Karen Salmansohn, kitabı mizah içerikli olmasını düşünerek kaleme aldığını, ancak kitabı okuyan erkeklerin kendilerini, kadınların ise kocaları veya erkek arkadaşlarını sayfalarda görmeye başladıklarını anlattı. Kitapta ‘‘Köpeğin arkasından koşmayın’’ önerisinin nedenini açıklayan yazar, ‘‘Köpek eğiticilerine göre bir köpeğin arkasından koşarsanız, köpek önünüzde koşabilmek için daha fazla koşmaya başlar. Bu, erkekler için de geçerli’’ dedi. Yazarın kitabı ile ilgili ilginç yaklaşımları şöyle:

‘‘Kitapta 'Köpek karşısında sakin durun' deniyor. Çünkü köpekler insanların korku ve güvensizliklerini hemen hisseder. Köpeği sevdiğinizi, ondan hoşlandığınızı göstermeniz gerek. Hayvanlar genelde eğlence neredeyse orada olmak ister. Eğiticiler 'Köpeğe renkli bir şey gösterin ve önünde sallayın' derler. Kitabımda bu öğütün yer aldığı bölümde bir kadın sütyenini sallarken görülüyor. Kitapta ayrıca acıkan köpeklerin iyi huylu olduğu yazılı. Bunun nedeni, köpeklerin kendilerine bir ziyafet geliyorsa, kendilerine tatlı bir şey verilecekse, daha iyi davranmaya başlamasıdır. Erkekler için de ziyafet veya tatlı şey neyse, onları ondan biraz mahrum bırakmak yararlıdır. Tatlı şeyi kaçırmamak için daha iyi tavranmaya başlarlar.’’

KÖPEK ÇEŞİTLERİ

Yazar, köpek çeşitlerini ve özelliklerini şöyle sıraladı:

Av köpeği: Bol egzersize ihtiyaçları var. Sürekli oynamayı, hareket etmeyi severler. Oldukça hareketlidirler.

Çoban köpeği: Çok çalışırlar. Bu köpeklerin koruyuculuk hisleri güçlüdür. Sahiplerine sadıktırlar.

Süs köpeği: Tamamen gösteriş içinde bulunurlar. Siz kıskanç biriyseniz süs köpeğinden kaçınmanız daha doğru olur. Çünkü süs köpekleri,yabancılarla hemen ısınır ve dost olur, sizden uzaklaşırlar.

Yaşlı köpek: Yaşı ilerledikçe yaşlı köpeklere yeni numaralar öğretmek güçleşir. Yaşlı bir köpeği eğitmek için önce eski alışkanlıklarından kurtarmak, bunların yerine yenilerini kazandırmak gerek. Bu oldukça zorlu iştir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!