Bingöl’de erkek çocuğa istismar şüphelisi, cezaevinde bıçaklı ve jiletli saldırıda yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de erkek çocuğa istismar şüphelisi, cezaevinde bıçaklı ve jiletli saldırıda yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 12:52

BİNGÖL’de şu anda 16 yaşında olan erkek lise öğrencisine 13 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen mahalle esnafından 7 kişi gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan 7 şüpheliden 4’ü savcılıkta, 2’si nöbetçi mahkemede serbest bırakılırken, biri tutuklandı. Tutuklanan G.Ç., cezaevinde konulduğu koğuşta diğer mahkumların bıçak ve jiletli saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve gece yarısı hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Mide ve bağırsak şikayetleri nedeniyle Bingöl Devlet Hastanesi’ne başvuran lise 10’uncu sınıf öğrencisinin muayenesinde, defalarca cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Çocuğu muayene eden doktorun hastane polisine haber vermesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çocuğun yaşadığı mahallede esnaflık yapan ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen 7 kişi gözaltına alındı. 7 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Bingöl Adliyesi’ne sevk edildi.


BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI


Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 4’ü burada serbest bırakılırken, 3 şüpheli tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si ’mağdurun rızası olduğu’ gerekçesiyle serbest bırakılırken, G.Ç. ’küçük yaştaki erkek çocuğuna nitelikli cinsel istismarda bulunmak’ suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı


KOĞUŞTAKİLER BIÇAK VE JİLETLE AĞIR YARALADI


Şüpheli G.Ç.’nin, cezaevinde konulduğu koğuşta diğer tutuklu ve hükümlülerin bıçaklı ve jiletli saldırısına uğradığı, ağır yaralı olarak gece yarısı Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi. Hastanede mahkum koğuşunda tedavi altına alınan G.Ç.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Sanık G.Ç.’nin evli ve 2 çocuk babası olduğu ve mağdur ile aynı mahallede yaşadığı kaydedildi.


ANNESİ TANDIRA DÜŞÜP ÖLMÜŞ, ABLASI İNTİHAR ETMİŞ


Cinsel istismar mağduru da rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi altına alındı. Mağdurun annesinin 3 yıl önce ekmek pişirirken dengesini kaybederek düştüğü tandır içerisinde yanarak öldüğü, ablasının da annesinin ölümünden 1 yıl sonra intihar ettiği belirtildi. Talihsiz çocuğun babasının ise böbrek hastası olduğu kaydedildi.

Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!