Erkek baş kadın kol anlayışını reddediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Erkek baş kadın kol anlayışını reddediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:42

Haklı Kadın Platformu, dün İTÜ Taşkışla Binası’nda siyasi partilerin İstanbul kadın milletvekili adaylarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “Siyasi partilerdeki kadın kolu anlayışına karşı çıkıyoruz. Bir siyasi partide erkeğin baş, kadının kol olduğu anlayışı reddediyoruz” dedi.

KADINLARIN TBMM’de eşit temsilinin sağlanması, politikaya aktif bir biçimde katılımını engelleyen koşulların ortadan kaldırılması için kurulan Haklı Kadın Platformu, dün İTÜ Taşkışla Binası’nda siyasi partilerin İstanbul kadın milletvekili adaylarıyla bir araya geldi. Toplantıda her aday meclise girdikleri takdirde kadınlar için yapacakları çalışmaları anlattı. Konuşmalarda, kadına karşı şiddet konusundaki çalışmalar ortak nokta olarak ön plana çıktı. Adayların görüşleri özetle şöyle:
- AK Parti Milletvekili Adayı Ayşegül Esra Atik: Mesleki eğitim, istihdam ve kadın haklarının güçlendirilmesini istiyorum. Kadınlarımız evini nasıl idare ediyorsa ülkemizi idare etmek konusunda gereken eğilimi göstermek zorunda.
- CHP Milletvekili Nur Serter: Kadın milletvekilini sınırlamaya çalışan anlayışa karşı çıkıyoruz. Kadın iç politikayı bilir. İşte burada eski İçişleri Bakanımız Sayın Akşener var. Kadın dış politikayı da, ekonomiyi de bilir. Siyasi partilerdeki kadın kolu anlayışına karşı çıkıyoruz. Bir siyasi partide erkeğin baş, kadının kol olduğu anlayışı reddediyoruz
- CHP Milletvekili Adayı Mari Gormezano: Seçilirsem kadınların eğitimin ön planda olduğu çalışmalar yaparak milli eğitimin içinin doldurulması için çaba göstereceğim.
- Bağımsız Milletvekili Adayı Benal Yazgan: 15 yıldır kadın hareketi içindeyim. Artık kadın ve çocuk haklarının ağzı, nefesi ve sesi olmak istiyorum.
- AK Parti Milletvekili Adayı Esra Hatipoğlu: 29 yaşındayım ve partimizin İstanbul’daki en genç adayıyım. En önemli iş kadınlarımızı mecliste temsil edebilmek için kendimizi onlara iyi bir şekilde anlatmaktır. Hedefim, bizim gibi düşünsün, düşünmesin, bütün gençlerimizin siyasi görüşü olmasıdır.
- CHP Milletvekili Adayı Yegane Güley: Bugüne kadar aralarında New York ve Londra maratonlarının da olduğu 7 uluslararası maratonda koştum. Ağrı’nın zirvesine çıkacağım. Milletvekili olursam. Spordan Sorumlu ilk kadın bakan olmayı hedefliyorum.

Ben kotayı savunuyorum kendi partim savunmuyor

TOPLANTIDA bir konuşma yapan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, “Ben kotayı savunuyorum. Kendi partim savunmuyor. Kendi partimin içerisinde kota konusunda çalışacağım. Farkındalığın artmasını sağlayacağım. Meclis’te erkeklerin kadına karşı şiddet dilinden şikayetçiyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!