Erkaya'nın eşinden İsrailli kaptanın eşine taziye mesajı

Güncelleme Tarihi:

Erkayanın eşinden İsrailli kaptanın eşine taziye mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ haziran ayında vefat eden Emekli Oramiral Güven Erkaya'nın eşi Gülden Erkaya, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Erkaya'nın hayatını kurtaran ve önceki gün ölen İsrailli kaptan Reuven Pinhase'nin dul eşine başsağlığı mesajı gönderdi.

Bayan Erkaya'nın taziye mesajı, Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği Müsteşarı Hidayet Bayraktar tarafından bizzat Bayan Pinhase'ye iletildi. İsrail'in Mihmoret kasabasında dün akşamüstü yapılan cenaze törenine Türkiye Büyükelçiliği'ni temsilen katılan Bayraktar, kaptan Pinhase'nin eşiyle iki oğluna başsağlığı dileyerek Bayan Erkaya'nın taziye mektubunu verdi.

Kocatepe muhribinin batırılması üzerine ölümle burun buruna gelen Erkaya ve 41 Türk askerini gemisine alan kaptan Pinhase, bu sırrı yıllarca saklamış ve Erkaya'nın ölümüne de çok üzülmüştü.

Erkaya'nın eşi Gülden Erkaya'nın Bayan Pinhase'ye gönderdiği taziye mesajı şöyle:

‘‘Sevgili eşimin vefatından çok kısa bir süre sonra Hak'kın rahmetine kavuşan Bay Pinhase'nin vefatı dolayısıyla içinde bulunduğunuz acılı durumu çok iyi anlıyor ve bunu kalben paylaşıyorum. Onları seneler önce sıcak bir yüz günü Akdeniz'de buluşturan takdir-i ilahi, seneler sonra yine sıcak bir yaz gününde de Hak'kın rahmetine kavuşturdu.

Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!