Erkan Mumcu Pakistan'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Erkan Mumcu Pakistana gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 19:45

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesi konusunda, “O teknik bir mesele. Eminim ki tahliye kararını veren hakim ve savcılar, yasanın öngördüğü ve gerektirdiği uygulamayı yapmışlardır. O bakımdan bunun spekülasyon konusu yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Mumcu, depremzedeleri ziyaret etmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Pakistan'a gitti.

Haberin Devamı


THY'ye ait uçakla Karaçi'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda açıklama yapan Mumcu, ziyaret amacının, Türk halkının kardeşlik duygularını Pakistan halkına iletmek olduğunu söyledi. Türk halkının geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini götürdüğünü kaydeden Mumcu, Pakistan konusunda Türk kamuoyundaki duyarlılığın devam etmesi için bu gibi etkinliklerin yapılmasında fayda olduğuna dikkati çekti.

Kendisinden başka siyasilerin de aynı çabayı göstermesi gerektiğini belirten Mumcu, ziyareti sırasında Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile görüşeceğini ifade etti. Mumcu, Pakistan İçişleri Bakanı'nın refakatinde Türk yardım kuruluşlarının faaliyette bulunduğu deprem bölgelerini gezeceğini ve onlara moral vereceğini söyledi.

AĞCA'NIN TAHLİYESİ

Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesine ilişkin soruları da yanıtlayan Mumcu, “O teknik bir mesele. Eminim ki tahliye kararını veren hakim ve savcılar, yasanın öngördüğü ve gerektirdiği uygulamayı yapmışlardır. O bakımdan bunun spekülasyon konusu yapılmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hayatı boyunca af yasalarının tümüne karşı olduğunu kaydeden Mumcu, “Bahse konu yasaya da karşı oldum. Ama sonuç itibariyle af yasaları parlamentolardan çıkıyor. Bazen kurunun yanında yaşın da yandığı oluyor. Ama umuyorum ki artık Türkiye bu gibi uygulamaları geride bırakmıştır” dedi.

Mumcu'ya, Pakistan ziyaret sırasında Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!