Erkan Mumcu: DP fikrine hala sıcak bakıyorum

Güncelleme Tarihi:

Erkan Mumcu: DP fikrine hala sıcak bakıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 15:55

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP- ANAVATAN birleşmesinin, Mehmet Ağar nedeniyle gerçekleşmediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Demokrat Parti’nin isim babasının kendisi olduğunu belirten Mumcu, “Benim bu fikre karşı hala bir sıcaklığım var. Ancak yaşananlardan sonra partili arkadaşlarımın benimle aynı duyguları paylaşıp paylaşmadıklarını bilmiyorum. Sinerji yaratacağına inanırsam tavsiyede bulunabilirim ama bir yaptırımım olamaz” dedi.

Bursa’da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Erkan Mumcu, hükümetin uyguladığı ekonomi politikasının, ülkede yabancı sermayenin mutlak hakimiyetini egemen kıldığını, yarım asırlık yerli firmaların bile yabancı sermayeye sunulan avantajlar karşısında zorlanır hale geldiğini savundu. Yabancı sermaye lehine sağlanan avantajların, yerli sermayeye sağlanmadığını kaydeden Mumcu, tüketici kredileri ile halkın alışveriş bağımlısı hale getirildiğini iddia etti. Ülkede, üretimin bir değerinin kalmadığını savunan Mumcu, “Tanıdığım bir çok firma sahibi, ya işçi çıkartıyor, ya da çalışanını ücretsiz izne gönderiyor. En başarılı işletme, kar etmeden ayakta durabilen işletmeler oldu” dedi. Ülkede global krizin etkisinin henüz görülmediğini söyleyen Mumcu, “Özellikle iş dünyasının gerçek temsilcileri bu gerçekle yüzleşmeye hazırlıklı olsun. Bunu şimdiden söylüyorum ki, yarın muhtemel krizlerin faturasını öderken, birilerini suçlamasınlar. Bugünün gerçeklerini bir an önce kavramak gerekir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SOSYAL DEVLETİ KURUMSALLAŞTIRAMADIK’

Türkiye’de piyasa ekonomisinin kurumsallaşmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Mumcu, Anavatan olarak bunun gereğini yıllar önce yaptıklarını kaydederek, “Mimarı biziz. Ancak bir şeyi eksik yaptık. Tüm bunları yaparken, sosyal devlet yapısının da kurumsallaştırılması gerekiyordu. Biz sosyal devlet yapısını kurumsallaştıramadık” dedi.

Parlamentonun yapısını da eleştiren Mumcu, Parlamentodaki partilerin dinin, laikliği savunuculuğunu, ırkçılığın, Kürtçülüğün bekçiliğini yaptıklarını iddia etti. Bu partilerin ülke için yeni açılımlar üretemeyeceğini savunan Mumcu, bunun çözümünün, milletin düşünce, ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, girişim ve emeğe özgürlük olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

‘BİRLEŞEMEMENİN SORUMLUSU AĞAR’

Başarısızlıkla sonuçlanan DYP-ANAVATAN birleşmesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Mumcu, bu işin başarısızlığının sorumlusunun dönemin DYP Genel Başkanı olduğunu söyledi. Mumcu şöyle konuştu: “DYP-ANAVATAN birleşme projesi seçimlerden önce başladı ve dönemin DYP Genel Başkanı tarafından, nedeni açıklanmadan çöpe atıldı. Sayın Soylu da bunun vebalinin DYP’ye ait olduğunu kabul etmektedir. DP'nin isim babası benim. Benim bu fikre karşı hala bir sıcaklığım var. Ancak yaşananlardan sonra partili arkadaşlarımın benimle aynı duyguları paylaşıp paylaşmadıklarını bilmiyorum. Sinerji yaratacağına inanırsam tavsiyede bulunabilirim ama, bir yaptırımım alamaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!