Ergenekon mahkemesinden suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon mahkemesinden suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 21:22

Ergenekon Davası'nda bakan mahkeme, savunmaları sırasında sarf ettikleri bazı sözler nedeniyle tutuksuz sanıklar Mehmet Ali Çelebi ve Emcet Olcaytu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon Davası'nda esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapan tutuksuz sanık emekli Albay Hüseyin Vural Vural, mütalaada iddia edilen Ergenekon terör örgütü üyesi olmakla suçlandığını belirtti. Vural, "Ben kendimi sanık olarak görmüyorum. 'Ergenekon terör örgütü' diye bir örgütün olmadığını dünya alem öğrenmiştir. Katiyen bir darbe yanlısı olmadım. Her askeri olayda TSK zarar görmüştür" dedi. 80 yaşına girdiğini söyleyen Vural, " Zannederim gerek tutuklu - tutuksuz sanıklar ile salonda bulunan herkesten daha yaşlıyım. Yüce tanrının izni ile normal standart olan 70 yaşından 10 sene fazla yaşamış durumdayım. Bundan sonra alzheimer olmadan kaç sene yaşarım, bilemiyorum. Ama yüce tanrım bana bu safsatanın sonunu göstersin istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

MAHKEME BAŞKANI UYARDI: ŞU AN YARGILANAN SİZSİNİZ

Sanık Vural'ın ardından avukat olan İşçi Partili Emcet Olcaytu da son savunmasını yaptı. CMK’nın 250. maddesinin yürürlükten kaldırılmasıyla mahkemenin davaya bakmasını sağlayacak hükmüm kalmadığını söyleyen Olcaytu, dava dosyasındaki milyonlarca sayfanın da mahkeme tarafından okunmadığını savundu. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık Olcaytu'nun hukuki savunma yapmasını isteyerek şöyle konuştu: "Dosyanın okunmadığını söylüyorsunuz. Biz bilgisayarla çalışıyoruz. Her bilgiye anında ulaşırız. Sabahtan akşama kadar yanımızda mısınız? Mahkemeyi yargılayamazsınız. Şu an yargılanan sizsiniz. Lütfen bu ayrımı iyi yapın. Savunma kapsamı her şeyi kapsamaz. Mahkemeyi töhmet altında bırakacak şeyler savunma kapsamında değildir." Öte yandan tutuksuz yargılanan Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu'nun ardından, Atilla Aksu, Hüseyin Vural Vural ve Emcet Olcaytu da mütalaaya ilişkin son savunmalarını yaparak, beraatlerini istedi. Savunmalar sırasında sarf ettikleri bazı sözler nedeniyle tutuksuz sanık teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Emcet Olcaytu hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusuna bulunulmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!