Ergenekon kumpasında yıllar sonra ortaya çıkan görüntü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 17:39

FETÖ’cü hakim, savcı ve polislerin sakladığı iddia edilen itiraf görüntüleri Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılaması yapılan Ergenekon davasının dosyasına girdi. Oğlunun cenazesine, “güvenlik” gerekçesiyle deniz yoluyla değil, kara yoluyla götürüldüğü için yetişemeyen Mustafa Dönmez FETÖ tarafından yıllardır saklanan görüntüleri mahkemeye sundu.

Haberin Devamı

Ergenekon kumpasında yıllar sonra ortaya çıkan görüntü
Ergenekon davası kapsamında 5 yıl 2 ay tutuklu kalan ve hapiste olduğu sırada trafik kazasında kaybettiği 22 yaşındaki oğlunun cenazesine yetişemeyen eski Yarbay Mustafa Dönmez yeniden yargılaması yapılan Ergenekon davasında mahkemeye çarpıcı görüntüler sundu.

Dönmez, Ergenekon davasında tutuklanmasına sebep olan Zir Vadisi’ndeki mühimmatların aranması sırasında polis kamerasına takılan, polislerin kendi aralarındaki konuşmaları mahkemeye sundu. Görüntülerin itiraf niteliğinde olduğu için FETÖ’cü polisler tarafından saklandığını belirten Mustafa Dönmez, “Ben bu görüntülere 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ulaştım. Polislerin arama görüntülerinde bu krokiyi eklediklerine ilişkin itiraflar var. Bu görüntüleri 7 yıl mahkemeden sakladılar. FETÖ benim gibi suçlayabileceği 5 kişiye böyle kroki yerleştirmiş. 5’i de benzer. Mühimmatı da tarihli gazeteye sarıp gömmüşler. O tarihte ben askeri cezaevindeydim. Bu kadar salak insanlar bunlar. Beni bunlarla 8 yıl yargılayanlar, hakiminden polisine kadar, hepsi şu an FETÖ’den tutuklu. Bunlar İstanbul’da Zekeriya Öz’ün ekibi” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Dönmez’in bulduğu görüntüler Yargıtay’ın bozma kararının ardından İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başlanan yargılama dosyasına girdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLERDEKİ KONUŞMALARIN AYRINTISI 

Bağ evindeki yapılan aramada kamera kayıdı yapan polise bir başka polisin “İşimizi sağlama alalım. Nasıl olsa kazık attık” dediği duyuluyor. Görüntünün devamında aynı polisin kamera kaydını kastederek “Sesi yok değil mi? Sesi kapatın. Sesi hallediyorsunuz sonra değil mi” dediği anlaşılıyor. 

Dönmez’in  mahkemeye verdiği bir başka görüntüde de bulunduğu iddia edilen krokilerle yapılan aramaların kamera kayıtları yer alıyor. Polislerin kamera kaydına giren konuşmalarında krokilerin sahte olduğu anlaşılıyor. Polisler, krokilerde işaretlenen yerlerde birşey bulamadıklarını ama araştırmayı genişlettiklerini söylüyor. Polislerin konuşmada, “Öbür tarafta aynıydı oradan da çöp çıktı, orası da büyüdü. 16 adım falan tutmuyor müdürüm. Biz sadece burayı ‘değerlendirelim’ dedik. Sadece mantık tutuyor” dediği duyuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!