Ergani'de 581 kız çocuğu okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

Erganide 581 kız çocuğu okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 15:47

Diyarbakır Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, köy ve mezralarda okuyamayan 581 kız çocuğunu taşımalı sistemle eğitime kazandırdıklarını söyledi.

Yıldırım,  göreve başlar başlamaz ilçedeki eğitim sorununa el attığını belirtti.

İlçeye bağlı köy ve mezraları gezerek, vatandaşların sorunlarını yerinde dinlediğini kaydeden Yıldırım, 57 köy ve 13 mezrada yaşayan ve maddi imkansızlık nedeniyle liseye gidemeyen 581 kız çocuğunu, taşımalı sistemle eğitime kazandırdıklarını söyledi.

Kız öğrencilerin minibüslerle Ergani'deki okullara taşındığını anlatan Kaymakam Yıldırım, şöyle dedi:

“Yaptığımız çalışmayla 581 kız çocuğunu köy ve mezralardan merkezdeki liselere taşımaya başladık. Güçlü bir talep v ilgi var. Biz bu öğrencileri taşımasaydık, muhtemelen bunların büyük bir kısmı gelmeyeceklerdi. Tüm masrafı ve öğrencilerin ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Tabi kız-erkek ayrımı yapmıyoruz. Kız çocuklarını taşıdığımız güzergahlarda yer olursa erkek öğrencileri de aldırıyoruz. Önümüzdeki yıl bunu daha da geliştireceğiz.”

İlçede en büyük eksiğin öğrenci yurdu olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “İlçemizde bir öğrenci yurdu yok. Bu bizim en büyük eksikliğimizdir. Öğrenci yurdu yapmak için girişimlerimiz var” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!