Erener Sri Lanka'da yardım dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Erener Sri Lankada yardım dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2005 14:07

Ünlü sanatçı Sertab Erener ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği GEA Arama Kurtarma Ekibi, “S.O.S Tsunami” yardım konserinde toplanan yaklaşık 126 bin YTL'lik ilaç ve tıbbi malzemeyi, Sri Lanka'da afetzedelere dağıtıyor. Erener, 3 gündür Sri Lanka'da bulunduklarını ve Türkiye'den getirdikleri tıbbi malzeme ile ilaçları afetzedelere dağıttıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bölgedeki ilk izlenimlerini “Doğduğum günden sonra gördüğüm en büyük afet. Bizim Marmara depremi de dahil” diye özetleyen Erener, sözlerine şöyle devam etti:“İnsanlık adına bölgedeki afetzedelere yardım edilmeli. Çünkü aynı ortak kaderi paylaşıyoruz. Acıları unutmamak lazım. Gerçekten buradaki hastanelerde yaraları açık, ayağı, bacağı kopmuş, dikiş bile atılmamış insanlar var. Ciddi tıbbi yardıma ve ilaca ihtiyaçları var. Şu anda bulunduğumuz bölge de tsunamiden çok etkilenmiş. Toprakta hiçbir bitki kalmamış. Buna rağmen insanlar hala umutla yaşamaya devam ediyorlar. Hala yüzleri gülüyor. İnanılmaz bir yer burası. İnsanlar çok fakirler ve yardıma ihtiyaçları var. Aradan bir ay geçti. Biz kolay unuturuz. İnsan denen yaratık, kötü şeyleri çabuk unutmaya meyilli. Ama burayı asla unutmamak lazım. İlaç dağıtımına bizzat katıldım. Kulağa bakılan ve kalp dinleme cihazlarını hayatlarında ilk göz gördüklerini söylüyorlar. Bu açıdan çok acıklı bir durum.”
     
BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME...
  
Ünlü sanatçı Erener, Sri Lanka'da incelemelerde bulunmak üzere bölgede bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yarın öğle yemeğinde görüşeceklerini de bildirdi.

Haberin Devamı

Bölgeye gelen ilk sanatçılardan biri olduğunu ve “Here I Am” ile ”Every Way That I Can” adlı şarkılarının bölgedeki radyolarda çalındığını kaydeden Sertab Erener, “İnsanlar burada konser vermemi istiyorlar. Ben de istiyorum, buraya gelmeye çalışacağım. Bölgede, ileri bir tarihte konser vereceğim” diye konuştu.
  
GEA EKİBİ BAŞKANI BOZOĞLU
  
GEA Ekibi Başkanı Özgür Bozoğlu da, Sri Lanka'nın güneyinde Hambantoht Bölgesi'nde bulunduklarını ve şu an ellerinde kalan son  ilaçları teslim ettiklerini bildirdi.

Bozoğlu, yarına kadar bu ülkede kalacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:“Ben afetin ilk günlerinde de bu ülkede bulunmuştum. Bölgede teknik işler normal şekilde yürütülmeye başlamış ama ihtiyaç hala çok fazla. Bulunduğumuz yer, depremden en çok etkilenen yerlerden biri. Getirdiğimiz ilaçlardan hiçbiri yok ki... Bu ilaçlar, ülkenin Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı listedeki ilaçlar. Bu ilaçlar ilk defa bölgeye ulaşıyor. Halk çok sıkıntı çekiyor. Önceki gün 30 mobil hastaneye ilaçları dağıttık. Şu anda temizlenmiş durumda ortalık. Yıkılan yerler yeniden inşa edilmeye çalışılıyor. Demiryolu tamir ediliyor. Üzerinden 1.5 ay geçti. Burada işler adım adım, yavaş yavaş düzene giriyor.”

Haberin Devamı

Ünlü sanatçı Sertab Erener ve Yeni Yüksektepe Kültür Derneği GEA Arama Kurtarma Ekibi, “S.O.S Tsunami” yardım konserinde toplanan yaklaşık 126 bin YTL'lik ilaç ve tıbbi malzemeyi dağıtmak üzere 6 Şubat Pazar günü Sri Lanka'ya gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!