Erdoğan'ın siyasi kaderi belli oluyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın siyasi kaderi belli oluyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 10:50

Anayasa Mahkemesi, Başsavcı Sabih Kanadoğlu'nun, Recep Tayyip Erdoğan'ın üyelikten çıkarılması için AK Parti'ye ihtar verilmesi istemini bugün karara bağlayacak. Erdoğan, "Karar ne olursa olsun AK Parti'nin yola devam edeceğini" söyledi.

Haberin Devamı

HADEP DAVASI TAKVÄ°MÄ° YARIN BELÄ°RLENECEK
Anayasa Mahkemesi, HADEP`in kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu`nun sözlü açıklama, partinin yetkili temsilcilerinin de sözlü savunma yapacakları tarihi yarın belirleyecek.

Yüksek Mahkeme heyeti, HADEP`in kapatılması istemiyle açılan davayı yarınki gündemine aldı. Anayasa Mahkemesi, yarın yapacağı toplantıda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın HADEP`in kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa`nın 149. maddesinin son fıkrası gereğince Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu`nun sözlü açıklaması ile partinin yetkili temsilcilerinin sözlü savunmada bulunacakları günü belirleyecek.

Anayasa Mahkemesi`nin belirleyeceği günlerde, önce Başsavcı Kanadoğlu, daha sonra partinin yetkili temsilcileri sözlü açıklamalarda bulunacak.

Bu sürecin ardından, dosya incelemeye alınacak ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin`in belirleyeceği bir tarihte kapatma davası görüşülecek.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi heyeti, saat 14.00`de toplandı. Heyet, toplantıda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu`nun, AK Parti kurucu üyesi ve Genel BaşkanıRecep Tayyip Erdoğan`ın milletvekili seçilme yeterliliğinin bulunmaması nedeniyle kurucu üyelikten çıkarılması için partiye ihtar verilmesi istemini görüştü.

Yüksek Mahkeme, aynı başvuruda, Erdoğan`ın genel başkanlık görev ve yetkilerini kullanmasının "tedbiren önlenmesi" ile partinin türbanlı kurucu kadın üyeleri Ayşe Böhürler, Ayşe Nur Kurtoğlu, Habibe Güner, Sema Ramazanoğlu, Fatma Ünsal Bostan ve Serap Yahşi Yaşar`ın kurucu üyelikten çıkarılmaları için ihtar verilmesi işlemlerini de ele aldı.

Yüksek Mahkeme Heyeti'nin yaklaşık 3 saat süren toplantısının ardından bir açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, konuyu görüşmeye yarın devam edeceklerini, toplantının sabah saat 10.00'da başlayacağını söyledi.

ERDOÄžAN: AK PARTÄ° YOLUNA DEVAM EDER

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kendisiyle ilgili vermesi beklenen kararın, AK Parti'yi etkilemeyeceğini ifade ederek, "AK Parti yola devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılmak üzere, AK Parti Genel Merkezi`ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa Mahkemesi`nden bugün kendisiyle ilgili nasıl bir karar beklediğinin sorulması üzerine Erdoğan, kararı yüksek mahkemenin vereceğini söyledi. Erdoğan, ``Genel Başkanlığımın ötesinde benim kurucu üyeliğimle ilgili bir konu bu. Karardan sonra hukukçu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz`` dedi.

"Kararın AK Parti`yi de ilgilendirdiÄŸini`` ifade eden bir gazeteciye de ErdoÄŸan, ``AK Parti yola devam edecektir. Etkilenmeyecektir`` yanıtını verdi.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!