Erdoğan’dan Suriye ve Irak mesajları: Sözün bittiği yerdeyiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Suriye ve Irak mesajları: Sözün bittiği yerdeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 23:55

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan “1. Dünya Savaşı’nda kazandığımız mücadeleye rağmen bizi bu topraklardan atmak isteyenlerin hevesini kursaklarında bıraktık. Bugün de bizi coğrafyamızdan kazımak isteyenlere aynı şekilde cevap vermeliyiz. Sözün bittiği yerdeyiz. Gelişmeler ne yapmamızı gösterirse o şekilde savunacağız” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AĞRIYACAK BAŞIMIZ KALMAYABİLİR

“Türkiye çok önemli bir noktada adına orta koridor dediğimiz yerde yerini almış vaziyette. Orta koridorun güçlü ülkesi olan Türkiye yarınlarda çok daha farklı yerde olacak. AB diyeceğiz ama unutmayın ki Asya ülkeleri sıradan ülkeler değil. Türkiye ise tarihi coğrafi konumuyla tam merkezde. Aman bir şeye karışmayalım dersek ağrıyacak bir başımız dahi kalmayabilir. Bölgede yaşanan gelişmeler bir asır önce hazırlanan planların aynen devrede olduğunu, Sevr belgesini hepimiz biliyoruz. 1. Dünya Savaşı’nda kazandığımız mücadeleye rağmen bizi bu topraklardan atmak isteyenlerin hevesini kursaklarında bıraktık. Bugün de terör örgütleri, siyasi oyunlar, ekonomik sıkıştırmalarla bizi coğrafyamızdan kazımak isteyenlere aynı şekilde cevap vermeliyiz. Sözün bittiği yerdeyiz. Gelişmeler ne yapmamızı gösterirse o şekilde savunacağız.
Sahada olmadan masada yer verilmeyeceğini, masada olmadığınızda da kendinizi mönüde bulacağınızı artık çok iyi biliyoruz. Suriye ve Irak bu gerçeğin en önemli gerçeği.

Haberin Devamı

TARİHİ DÖNÜM NOKTALARI

Şimdi Rakka meselesi var. ABD ile görüşmeleri yaptık. Dedik ki mademki Rakka operasyonunu kendiniz yapacaksınız terör örgütüyle beraber olduğunuz böyle bir operasyonda biz olmayız. ABD, YPG / PYD terör örgütüyle beraber operasyona gidiyor. Bize düşen hayırlı olsun demektir. Ülkemize yönelik herhangi bir tehdit oluştururlarsa biz angajman kurallarından kaynaklanan haklarımızı kullanır, gereğini yaparız. Bir yanda can mücadelesi varsa burada herkesin Türkiye’nin beka kaygısına saygı göstermesi lazım. 20 yıl öncesinin 10 yıl öncesinin Türkiyesi yok. 15 Temmuz ve 16 Nisan bizim için tarihi dönüm noktaları.

OHAL NEYİNİZİ ENGELLEDİ

OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta biraz zorlanıyorum. Acaba OHAL şu ana kadar bizim sanayicilerimizin, işadamlarımızın neyini engelledi? Biz göreve geldiğimizde Güneydoğu’da OHAL vardı. Vatandaşlar “OHAL’i kaldır sıkıntılar büyük” dedikleri zaman haklı olduklarını gördük. 1 ayda kaldırdık. Ama şu anda OHAL tam aksine Türkiye’de bütün işlerin çok daha sağlıklı şekilde yürümesine yönelik atılmış bir adımdır.

Haberin Devamı

İSTİŞAREDEN UZAK DEĞİLİZ

Biz şu anda OHAL’i ülkemizde her şey sağlıklı şekilde yürüsün diye devam ettiriyoruz. Herhangi bir işadamımızı engelliyorsa bize söyleyin istişareden uzak değiliz. Ama böyle bir engelleme yok, daha huzurlu ortamı sağlamak için yapıyoruz. Geçmişte yaşananları biliyorsunuz. Gece belli saatlerden sonra Güneydoğu’da sokağa çıkamazdın. Artık çıkabiliyor, gezebiliyor, biz bunu sağlamak için adımları attık. Hâlâ da atılacak adımlar var bunları atacağız ki ondan sonra  OHAL’i ortadan kaldıralım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!