Erdoğan'dan Osmaniye'de gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Osmaniyede gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2010 14:09

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ilkeli siyaset ve ilkeli iktidar anlayışını sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, “Demokratik açılım sürecinde durmak yok, yola devam” dedi.

Başbakan Erdoğan, yanında Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Osmaniye’de yapacağı toplu açılış töreni için ‘Ana’ uçağı ile Adana Havalimanı’na geldi. Erdoğan ve bakanları, Adana Valisi İlhan Atış, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Aytaç Durak ile yaklaşık 1500 kişilik grup karşıladı.
Havaalanında toplanan kabalık sık sık ‘Sözünü tutuyor, dünya ona bakıyor’ ve ‘Dünya lideri’ sloganları attı. Erdoğan, sevgi gösterileri arasında geçtiği Başbakanlık otobüsünün üzerinde kısa bir konuşma yapıp, demokratik açılım projesine değindi. Erdoğan, şunları söyledi:
“Bugün Osmaniye’de tesis açılışı yapacağız. Osmaniye’ye geçerken siz Adanalı kardeşlerimizin nezaketli karşılaması heyecan vericiydi. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa zaman içinde yine çok büyük açılış töreni için Adana’da sizlerle birlikte olacağız. Adana’da milli birlik ve kardeşlik projemizi, demokratik açılım sürecimizi sizlerle ayrıca taçlandıracağız. Ülkemizde milli birliğimize, kardeşliğimize ve beraberliğimize ayrı bir güç katacağız. Bu demokratik açılım sürecinde ‘durmak yok yola devam’ diyeceğiz. Yola çıkarken ‘Ne aldatan ne de aldanan olacağız’ demiştik. İlkeli siyaset, ilkeli iktidar anlayışını, ülkemizde yaşatmanın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye’mizi inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne büyük bir mücadele ile çıkarıyoruz, çıkarmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın.”

ENGELLİ KIZA KORUMA

Başbakanlık otobüsü ile havalimanından ayrılan Erdoğan, yol boyunca yaklaşık 20’şer metre arayla 3 kez durup, kaldırımda bekleyen çocuklara oyuncak dağıttı. Oyuncak almak isteyen büyükler de otobüse hücum edince izdiham yaşandı, küçük çocuklar ezilme tehlikesi atlattı.

Kabalık arasında bulunan 35 yaşındaki Sabira Erdem adlı bir kadın, tekerlekli sandalyeye mahkum kızı 9 yaşındaki İlknur Erdem’i otobüse getirmek istedi. Bu sırada kalabalık arasında ezilme tehlikesi atlattı. Başbakanlık korumaları ile Çevik Kuvvet polisi, anne ile kızını korumak için çevredekilere sert müdahalede bulanunca kısa süreli arbede yaşandı. Başbakan Erdoğan, otobüse getirilen engelli kıza 2 oyuncak bebek hediye etti. Korumalar anne ile kızını daha sonra kalabalığın arasından çıkarttı. Kaldırım kenarına oturup ağlayan Sabira Erdem, “Eşim emekli başka bir gelirimiz yok. Kızım beyin damarlarına oksijen gitmediği için yürüyemiyor, konuşamıyor. Kızımın tedavi edilmesini istiyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın gelmesinden önce ise Başbakanlık korumaları havalimanına gelen çocuklara oyuncak dağıttı, bu arada korumalar vatandaşların Başbakan’a iletmek istediği notları da topladı.

1 MİLYAR DOLARLIK TESİS

Erdoğan, Osmaniye’de Tosyalı Holding tarafından 1 milyar dolarlık yatırımla kurulan Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nin yanı sıra, aynı törende Osmaniye güney çevre yolu, Merkez Anaokulu, Yunus Emre Anaokulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Kadirli M.Nuri Arıoğlu İlköğretim Okulu, Kadirli Koçlu İlköğretim Okulu, Kadirli Vilayetler Hizmet Götürme Birliği 268 kişilik Orta Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Atatürk Lisesi 80. Yıl Spor Salonu, Fakuşağı Kampus Alanı Spor Salonu, Osmaniye OSB Atıksu Arıtma Tesisi, Osmaniye OSB Trafo Merkezi ve Enerji İletim Hattı’nın da toplu açılışını yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!