Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 01:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "20 yıl önce kendine sığınan sivilleri, Sırp kasabı Ratko Mladiç liderliğindeki o askerlerin insafına teslim eden anlayış bugün de milyonlarca sivil Suriye kasabı Esed'e teslim ediliyor" dedi. 'Paralel yapı'yı da eleştiren Erdoğan, "Himmet ve hizmet diyerek aldıkları paraları nereye harcadıklarını gördük. Kumar masalarına, zevk ve şatafat düşkünlüğüne peşkeş çekildi." diye konuştu.

Haberin Devamı

"RAMAZAN AYI TÜM İYİ NİYET TEMENNİLERİMİZE RAĞMEN BURUK GEÇTİ"

Dünyadaki gelişmeler nedeniyle Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Ramazan ayı tüm iyi niyet temennilerimize, umutlarımıza ve heyecanlarımıza rağmen gerek milletimiz gerek dünyadaki bazı ülke ve halklar için buruk geçti. Tarumar edilen şehirlerin görüntüleri içimizi parçaladı" diye konuştu.

Erdoğandan önemli açıklamalar

"MİLYONLARCA SİVİL SURİYE KASABI ESED'E TESLİM EDİLİYOR"

Srebrenitsa Katliamı'na değinerek tarihten ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Ders alınmayan tarih tekerrür eder. Şu anki yaşanan hadiseleri önümüze koyduğumuzda maalesef böyle bir dersin çıkarılmadığını görüyoruz. Ne yazık ki bugün de benzer olaylar Suriye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde tekrarlanıyor. 20 yıl önce kendine sığınan sivilleri, Sırp kasabı Ratko Mladiç liderliğindeki o askerlerin insafına teslim eden anlayış bugün de milyonlarca sivil Suriye kasabı Esed'e teslim ediliyor. Artık herkesin elini vicdanına koyarak harekete geçmesi şart" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"YENİ SREBRENİTSA KATLİAMLARININ RUANDA KATLİAMLARININ YAŞANMASINI İSTEMİYORSAK"

Erdoğan, "Şayet gelecekte yeni Srebrenitsa katliamlarının Ruanda katliamlarının yaşanmasını istemiyorsak, başta BM Güvenlik Konseyi ülkeleri olmak üzere tüm uluslararası ve bölgesel güçlerin inisiyatif laması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

"ULUSLARARASI TOPLUMUN İRADE EKSİKLİĞİNİN BEDELİNİ BOŞNAKLAR ÖDEDİ, ŞİMDİ SURİYELİLER ÖDÜYOR"

Uluslararası toplumun dünyada yaşananlara gereken hassasiyeti göstermediğini ifade eden Erdoğan, "Uluslararası toplumun irade eksikliğinin bedelini 20 yıl önce Boşnaklar ödedi, şimdi de masum Suriyeliler, Iraklılar ödüyor. Suriye başta olmak üzere bugün de benzer olaylar vuku buluyor. Bugün Suriye'de 300 bin Suriyeli hayatını kaybetmiştir. 4 milyon kişi ülkesini değiştirdi. 2 milyonu bizim ülkemize geldi. 6 milyon Suriyeli de ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalmıştır" diye konuştu.

Erdoğandan önemli açıklamalar

"BOSNA SAVAŞI SIRASINDA MİLLETİMİZ NASIL SEFERBER OLDUYSA"

Haberin Devamı

Türkiye'nin insani yardımlara devam edeceğini ifade eden Erdoğan, "Bundan 20 yıl önce Bosna Savaşı sırasında milletimiz nasıl seferber olduysa şimdi de komşularımız başta olmak üzere dünyanın en ücra köşesindekilere kadar tüm mazlumlar için aynı şekilde sivil toplum kuruluşlarımız seferber oluyor" açıklamasında bulundu.

"EN SON GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ ŞEY TEFRİKADIR"

Erdoğan, "Coğrafyamızın ve İslam dünyasının çok zor zamanlardan geçtiği Türkiye'nin de bu zor coğrafyada hedef yapıldığı bir dönemde en son görmek istediğimiz şey tefrikadır" dedi. Türk Dil Kurumu'na göre : "tefrika: nifak koymak"

"YURTLARDA BASİT BİR OTELCİLİK HİZMETİ VERMESİ DEĞİL GELECEĞE BAKIŞI FARKLI ŞEKİLDE VERMESİ LAZIM"

Haberin Devamı

Erdoğan, "Gençliğimiz noktasında sıkıntılarımızın olduğunu bu vesile ile hatırlatmak işitiyorum. Özelikle, vakıflarımızın , derneklerimizin yurtlarda basit bir otelcilik hizmeti vermesi değil tam aksine onların ruh dünyasını adeta nakış dokur gibi dokuması lazım. Onlara geleceğe bakışı çok farklı bir şekilde vermesi lazım. Aksi takdirde 'benim oğlum bina okur döner döner yine okur' bu duruma düşeriz. Zaman öldüren değil, zamanının kıymetini bilen, onu en iyi şekilde değerlendiren bir gençlik yetiştirme zamanıdır" diye konuştu.

HİMMET, HİZMET DİYEREK ALDIKLARI PARALAR KUMAR MASALARINA, ZEVK VE ŞATAFAT DÜŞKÜNLÜĞÜNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

"Paralel yapı" yı eleştiren Erdoğan, "Bir konuya özel hassasiyet göstermenizi bekliyorum. Her türlü kirli ilişkiye giren paralel ihanet çetesinin neden olduğu tahribatın sarılması gerekiyor. Himmet ve hizmet diyerek aldıkları paraları nereye harcadıklarını gördük. Kumar masalarına, zevk ve şatafat düşkünlüğüne peşkeş çekildi. Geleceğimizin teminatı binlerce gencimiz, bu örgütün elinde ülke ve millet karşıtı bir konuma sürüklendi. Bu paralel örgütün işlediği cürümlerin devlette ve vatandaşlarımız arasında sebep olduğu fitnenin izole edilmesi konusunda sizlerin daha fazla çaba sarf etmesini, bekliyorum. Öğrenci yetiştiren yurt açan, yoksulun elinden tutan gayretlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

"SIKILI YUMRUKLARLA OLMAZ SİYASET BİR UZLAŞMA, MÜŞTEREKLER ÜZERİNDE MUTABAKATA VARABİLME SANATIDIR"

Koalisyon görüşmelerine "sıkılı yumruk"ların fayda sağlamayacağını ifade eden Erdoğan, "Dün itibarıyla başlayan, bugün de devam eden koalisyon görüşmelerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini ve hayırlı bir neticeye ulaşmasını temenni ediyorum. Suriye, Irak Yunanistan, Ukrayna gibi komşularımızdaki durum ortadayken, Meclisteki tüm siyasi parti genel başkanlarının, ülkenin geleceğini düşünerek adım atmaları gerekiyor. Sıkılı yumruklarla olmaz. Siyaset, özü itibarıyla bir uzlaşma, müşterekler üzerinde mutabakata varabilme sanatıdır. Siyasilerin görevi, taktik manevralarla millet iradesine çalım atmak değil, bilakis sandıkta tecelli eden karara tabi olmak, onu hayata geçirmektir. Anayasanın bana verdiği görev çerçevesinde süreci kolaylaştırıcı bir görev sürdürmüşsem inşallah bundan sonra aynı tavrı sürdüreceğim. Tüm genel başkanlarından aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!