Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 19:59

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Japonya'ya hareket etmeden önce basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

"MASAMIN ÜZERİNDE SÜMENİMİN ALTINDA..."

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin "Devlet içerisindeki paralel yapıyı oluşturan 2 bin kişilik listeden bahsediliyor. Bu listenin de sizin önünüzde olduğu ifade ediliyor. Bu konuyla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine "Bu konuyla ilgili Burhan Bey'de daha sonra açıklama yaptı. Bülent Bey açıklama yaptı. Parti sözcümüz açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın anlamı yok. Bakınız dün 50'ye yakın basın mensubuyla yaptığım toplantı var. O toplantıda buna benzer sorular geldi. Orada da söyledik. Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde sümenimin altında benim zaten masamda sümende yok yani onu da söyleyeyim size. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Yani bugün devletin yüz binlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet yeri geldiği zaman bir çok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Yani bunun sayısı 2 bin kişi falan kim almış bu sayıyı nerden almış, nasıl bir sayı böyle bir şey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Bunları süreli olarak gündem de tutmakla ülkeye bir fayda sağlayamazsınız, zarar sağlarsınız. Yalanlanmış olan bu tür ifadeler üzerinde de daha fazla durmanın gereği yok" dedi.

Haberin Devamı

"YENİDEN YARGILANMA NOKTASINDA DA BİZİM AÇIMIZDAN HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"

Gazetecinin "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'yla dün bir araya geldiniz. Görüşmenin ardından Balyoz ve Ergenekon'da yeniden yargılamayı yeşil ışık yaktığınız şeklinde kamuoyunda bu şekilde algılandı?" sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, "Metin Bey ile yaptığımız görüşme gerçekten olumlu bir görüşme olarak sürdü. Ve kendileri taleplerini bize ilettikleri gibi hükümetimizin özellikle 3. döneme kadar yaptıkları bu çalışmadan memnuniyetlerini bir vatandaş olarak özellikle ifade ettiler. Talepler noktasında Ergenekon ve Balyoz bunlarla ilgili kanaatlerini ifade ettikten sonra dedik ki 'biz bununla ilgili konuya zaten yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz. Ve bu konuyla ilgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar. Ve bu çalışmalarda bitmek üzere. Ben tekrar Adalet Bakanıma da kendi yanında da söyledim. Ve kendileriyle de irtibatlı olacaklar. Bunları değerlendirecekler, konuşacaklar. Ve yeniden yargılanma noktasında da bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Yeter ki yasal altyapısı oluşturulsun. Hele hele muhalefetin de bu noktadaki katkısı olur ve ya olmaz. Önemli değil. Olursa bunu Anayasal düzenlemeye kadar taşırız. Olmazsa yasal düzenleme olarak elimizden geleni yasalar çerçevesinde ne yapılabilecekse bunları yapmaya gayret ederiz' dedik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

"BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU ÇALIŞMALARINI HENÜZ TAMAMLAMIŞ DEĞİL"

"Başbakanlık Teftiş Kurulu ofisinizdeki dinleme cihazıyla ilgili böceğe ilişkin raporunu tamamladığı şeklinde bilgiler vardı. Bu raporu sanırım size göndermiş size ulaştı mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Burada da şuanda Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarını henüz tamamlamış değil. Tamamladığı anda zaten bundan bizimde haberimiz olacaktır. Çünkü bu teftişin bitmesinin neticesi olarak da tabii atılacak bazı adımlar olacaktır. Ama şuanda henüz bittiğine dair birşey bana gelmiş değil" dedi.

"BÜNYAMİN BEY İLE İLGİLİ OLUMLU GELİŞMELER VAR"

"Suriye'de kaçırılan Gazeteci Bünyamin Aygün'ün serbest bırakıldığına dair bilgiler var. Bununla ilgili bilginiz var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, "Bünyamin Bey ile ilgili olumlu gelişme var. Yani dakikalar diyebiliriz inşallaah. Az önce müsteşarım da aradı. 'Her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler' dedi. Şimdi biz de o müjdeyi bekliyoruz. Belki de biz hareket etmeden arkadaşlarımız kendisini almış olurlar. Aldıktan sonra da zaten gerekli açıklama yapılır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MEKTUP ŞAHSIMA GELMEMİŞTİR"

Fetullah Gülen tarafından gönderilen uzlaşma mektubuna ilişkin soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Bakın bu zaten malum vakfın sitesinde falan bir metin var. Mektup kime gönderilmiş bu da var. Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş olan bir mektup. İmzanın sahibi de belli. Metnin içerisinde ne var ne yok bunlar da belli. Metnin içerisindeki değerlendirmeler şuanda açarsanız girerseniz o siteye onu orada A'dan Z'ye hepsini orada görürsünüz. Sorulan soru bunun üzerinedir. Verdiğim cevap bununla ilgilidir. Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Mektup Cumhurbaşkanımıza gelmiştir. Ben dünkü konuşmamda da zaten bana mektup geldi demiyorum. Mektubun gelmesinden bahsediyorum. Ama bu mektubun içerisinde 'Sayın Başbakanında mektubu herhalde okuyacağı...' diye orada bir ifade geçiyor. Dolayısıyla Başbakan'da bu mektubu okumuştur. Ve içerde neler var neler yok biraz da siz zahmet edin siteyi girin o siteden o metnin içinde neler olup olmadığını göreceksiniz" diye konuştu.

Haberin Devamı

ERDOĞAN JAPONYA'YA GİTTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler kapsamında, THY'ye ait "Ankara" uçağıyla saat 20.40'ta Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gitti.

Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Japonya'ya gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!