Erdoğan'dan Koç'a 'kıvırtma' davası

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Koça kıvırtma davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 13:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, malvarlığı tartışmalarında “Başbakan kıvırtıyor” diyerek, kişilik haklarını ihlal ettiği iddiasıyla CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç aleyhine 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, CHP Grup Başkanvekili'nin sözlerini yayınlayan Radikal ve Cumhuriyet gazetelerinden de şikayetçi oldu ve 20'şer bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından bugün açılan manevi tazminat davasının dilekçesinde, Koç'un 30 Ocak Pazartesi günü TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, “Başbakan kıvırtıyor, kaçıyor. İlk defa olmuyor. Sayın Başbakan'da unutkanlık alışkanlığı da var. Herhalde daha son düğünde takılan takıların muhasebesi yapılmadı” dediği anımsatıldı.

Dilekçede, Koç'un, 31 Ocak Salı günü Ak Parti Grup toplantısından sonra düzenlediği basın toplantısında, “Dağ fare doğurdu. Sayın Başbakan kaçmaya ve kıvırtmaya devam ediyor” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.
Koç'un sözlerinin eleştiri sınırlarını aştığı savunulan dilekçede, söz konusu ifadelerin, Erdoğan'ın kişilik haklarını ihlal ettiği görüşüne yer verildi.

Dilekçede, “katlanılması mümkün olmayan” sözlerden ve kişilik haklarına saldırıdan dolayı Koç'tan 50 bin YTL manevi tazminat talep edildi. Erdoğan'ın avukatı Şahin, Koç'un sözlerini yayınlayan Radikal ve Cumhuriyet gazetelerine de 20'şer bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

SUÇ DUYURULARI

Avukat Fatih Şahin, daha sonra müracaat savcılığına giderek, Koç hakkında suç duyurusunda bulundu. Haluk Koç'un, iki basın toplantısında sarfettiği sözlerin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesinde tanımlanan “hakaret” suçu kapsamına girdiği savunulan suç duyurusu dilekçesinde, Koç hakkında yasal işlem yapılması talep edildi.

Radikal Gazetesi için Bağcılar, Cumhuriyet Gazetesi için de Şişli Cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilmesi istemiyle yapılan suç duyurularında da Erdoğan'a yayın yolu ile hakaret edildiği öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!