Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yok hükmünde

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Kılıçdaroğluna: Yok hükmünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 00:22

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeyi sürdürdü ve “Bizim için artık bu zat yok hükmündedir” dedi. Zeytinburnu Belediyesi’nin toplu açılış törenine katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EDEPSİZLİK, PİŞKİNLİK
“Türkiye böyle tarihi bir dönemin içinde geçerken, öyle birileri var ki edepsizlikleri ve pişkinlikleriyle adeta milletimizle alay ediyorlar. Ben bu meseleleri konuşmaktan, bu tür tartışmaların içinde olmaktan inanın hicap duyuyorum. Ama gözümüzün önünde insanlara, son olayda bir hanımefendiye böylesine hareket edilmesi, böylesine alçakça saldırılması karşısında susamayız. Bu bize yakışmaz. Çünkü biz haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğuna inanıyoruz. Bu meselenin Cumhurbaşkanlığı makamıyla, Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığıyla bir ilgisi yoktur. Bu bir insanlık sorunudur. Fakat karşımızdaki zat, öylesine seviyesiz, öylesine rüsva ki, bir noktadan sonra onu muhatap almak millet adına bizi de insanlığımızı da sorgulayacak noktaya getirebilir. Onların sınırları olmayabilir. Ancak bizim var. Tamam siyaset nispeten esneklik gerektiren bir uğraştır. Ama bu da bir yere kadar. Biz eşref-i mahlukat ile bel hum edal arasındaki çizgiyi gözetmek mecburiyetindeyiz. Bu anlayışla şu kararımı sizlerle ve milletimle paylaşmak istiyorum.

ÇUKURDA DEBELENSİN
Tüm arkadaşlarımdan da bundan sonra aynı şekilde davranmalarını rica ediyorum. Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada da şu anda bir seçmen, bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum, kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için, ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu olmuştur. Dedim ya ‘siyasi sapık’. Hani milletimiz böyle durumlar için ‘kendi haline’ bırakın’ der ya. Artık biz de malum zat için aynısını söyleyeceğiz. Ana muhalefet partisi ne zaman o koltuğu siyasi ve insani temsil kabiliyetine haiz birisine temsil ederse işte o zaman yeniden bir muhataba iktidar partisi de kavuşmuş olur. O güne kadar bu zatı kendi haline bırakalım. Varsın içinde bulunduğu çukurda debelenip dursun.

DİNDE KULA KULLUK YOK
Kimse paralel devlet, şu devlet bu devlet.. Oyuna gelmeyin. Pensilvanya’daki zat ve onun peşinden gidenlere sesleniyorum. Kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım. Bizim dinimizde kula kulluk yok. Sadece Allah’a kulluk var. Ama maalesef kula kul olanlar kayıpta. Hakka kul olanlar kazançta. Bunu göreceğiz.

DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR
Dünya 5’ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyi’ndeki 5 tane daimi üyenin iki dudakları arasına mahkum edemeyiz. O, 1’nci Dünya savaşının şartlarıydı. Artık Birleşmiş Milletler’in şu andaki işleyişinin reforme edilmesi lazım. Ve bu 5 ülke içerisinde bir tane Müslüman ülke yoktur. Tamamı Hristiyan, gayrimüslim. Adil mi. Değil. Adil bir dünya arıyoruz. Adil bir dünya için mücadele ediyoruz. Tüm uluslararası toplantılarda bunu gündeme getiriyoruz. Tüm kıtaların temsil edildiği, inanç gruplarını temsil edildiği BM Güvenlik Konseyi’ne dünyanın ihtiyacı var.”

TERÖRDE ANLAŞAMIYORSAK NASIL ORTAK MÜCADELE VERECEĞİZ
TERÖRÜN ve teröristin iyisi kötüsü olmaz” diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli diyoruz. Dünyanın anlı şanlı ülkelerinin kimi açıktan kimi gizli saklı terör örgütlerinin arkasında sağında solunda duruyor. Biz de bunlara diyoruz ki sizin yardım ettiğiniz terör örgütü, ha PKK, ha PYD ha DHKP-C, farkı yok. Bunlar aynı gövdenin dalları. Kök aynı. Gövde aynıyken dal farklı diye nasıl bu diğeri gibi değil, terör örgütü sayılmaz dersiniz. Ankara’da canlı bomba eylemi yapıp masum insanları katleden teröristin resmi sizin yere göğe sığdıramadığınız, o örgüt poster yapıp kendi kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD’ye terör örgütü demiyorsan o zaman Ankara’daki eylemi de terör saldırısı olarak görmüyorsun demektir. Bu sakat mantığın sonu Brüksel’deki, Paris’teki eylemin yarın Allah göstermesin Londra’daki, New York’taki eylemlerin de terör saldırı olarak görülmemesine kadar çıkar. E hani terörle ortak mücadele içindeydik. Biz daha kimin terör örgütü olduğu konusunda anlaşamıyorsak ortak mücadele nasıl vereceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!