Erdoğan'dan Katar mesajı: Suudi kralı çözmeli

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Katar mesajı: Suudi kralı çözmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 22:18

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grubundaki konuşmasında Körfez’in büyüğü olarak Suudi Arabistan Kralı’nın Katar krizini çözmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı da andığı konuşmasında özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

İNSANİ DE DEĞİL İSLAMİ DE

“Katar’a yönelik mesnetsiz iddialarla başlayan bir krizle karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak tavrımızı en baştan koyduk. Yaptırımların uzandığı yerlere bakıldığında da çok ciddi bir yanlışa düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını her alanda tecrit etmeye kalkmak, insani değildir, İslami hiç değildir. Katar, teröre destek veren değil tam tersine bölgemizde çok ciddi yıkıma ve acıya yol açan terör örgütü DEAŞ’a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşunu gösteren ülkedir. İftira kampanyalarıyla Katar’ı adeta bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur. Şayet Türkiye ve Katar’ın desteği olmasaydı, Suriye’deki muhaliflerin DAEŞ ve zalim rejime karşı direnebilmesi mümkün değildi.

Her şeyden önce Katar İslam dünyasının son dönemde yaşadığı sıkıntılar karşısında bağımsız duruş sergileyebilen, kendi politikalarını oluşturabilen bir ülkedir. Bu bakımdan Katar, bölge ve dünya siyasetinin iki buçuk milyon nüfusundan ve 11 bin 500 kilometrekare yüzölçümünden çok daha fazlasını ifade ediyor. Hakkında adeta bir idam kararı verilen bir ülke sözkonusu. Gıdası, ilacı aklınıza ne gelirse kesmek suretiyle böyle bir sıkıştırmayla uçuş alanlarını kapatmakla karşı karşıya kalan bir ülke var. Bunlar düne kadar, birbirleriyle samimi hatta akrabalık bağları olanlar bile var aralarında, bu kadar ileri derecede ve ondan sonra kalkıp bunu yapacaksınız. Bu olacak iş değil. Onun için yine söylüyorum, ‘Hadimul Haremeyn Eş Şerifeyn, Suudi Arabistan Kralı, Körfez’in büyüğü olarak bu işi çözmelidir, bu iş için atılması gereken adımlara öncülük etmelidir.

Haberin Devamı

ABD’YE HİÇ YAKIŞMAZ

PYD ve YPG, PKK’nın düşük çocuklarıdır. İyi terörist kötü terörist olmaz bunların hepsi kötüdür. Bunlarla beraber olmanız yakışmaz, hele ABD’ye hiç yakışmaz. PYD’ye, YPG’ye verilen silahların ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim garanti edecek? Dost acı söyler ama gerçeği söyler. 15 Temmuz’da kimlerin darbelere karşı olduğunu çok iyi biliyoruz. Şu anda Körfez’de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez.”

Haberin Devamı

MECLİS İÇTÜZÜĞÜ MHP İLE EL ELE

“Metal yorgunluğu yaşayan il ve liçe örgütlerimizi yenilememiz ya da takviye etmemiz gerekiyor. Bakanlar 180 günlük kısa vadeli eylem programlarının hazırlıklarını bu ay içerisinde bitirip, önümüzdeki aydan itibaren uygulamasına geçecekler. İçtüzük değişikliği ile ilgili faaliyetlerimizi sürdürmekte fayda var. Ana muhalefet katılmamış. Belki bunda da hayır var. AK Parti ve MHP el ele verir bu düzenlemeyi yapar. Süratle bunu bitirmemiz lazım. Hiç bu işi geciktirmeyelim. Zaten aldığımız mesafe var. İçtüzük çıkana kadar tatil olmamalı ve bu iş bitmeli.

BAĞIMSIZLIK ADIMI YANLIŞ

Irak’taki, Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Böyle bir reform arayışı içerisine girmek, Kuzey Irak’ın bağımsızlığı ile ilgili adım atmak, Irak’ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır. Bu bölgede Kuzey Irak Yerel Yönetimi yalnız değildir. Kuzey Irak Yerel Yönetimi ile birlikte Musul’da Araplar, Kerkük’te Türkmenler... Biz barış içerisinde bu bölgede bütün bu adımların atılmasını ve Irak’ın bütünlüğünü hep savunduk ve savunmaya da devam ediyoruz. Ama biz bunları savunurken maalesef zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir.

Haberin Devamı

AKM YERİNE OPERA BİNASI

Batı’da bakıyorsun devasa ağaçları bir yerden bir yere naklediyorlar. Ama bunlar bundan anlamaz. Bunlar böyle Gezici. 4. yılını da kutlasalar 40. yılını da kutlasalar buna alışacaklar. Dedik ki AKM’yi yıkalım. Depremden zarar görmüş bir bina. Hemen isyanlar. Aynı şeyi Muhsin Ertuğrul’da da yaptılar. Ne oldu? Şu anda eski Muhsin Ertuğrul’un iki kat büyüklüğünde bir bina kazandırdık. Kötü mü yaptık? AKM’de proje tamam. Yanda ve arkadaki boşluğu da katmak suretiyle dev bir opera binasını inşa edeceğiz. Muhteşem bir proje var. Bunu inşa etmek suretiyle İstanbul’daki eksikliği gidereceğiz. Taksim’e üç dev projeyle yola devam edeceğiz. Önümüzü kesemezler.”

BEDELLİ YOK

Haberin Devamı

Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerlik soruları üzerine “Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var” dedi. Erdoğan, kendisine atfen sosyal medyaya yansıyan sözler hatırlatılınca da “Ben ‘Sayın Başbakan’la bir değerlendirmesi yapılır’ dedim. Şu anda böyle bir şey sözkonusu değil” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!