Erdoğan'dan insanlık dersi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan insanlık dersi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00

Türkiye’de kazada yaralanan Danimarka’lı anne-oğul, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla ambulans uçak kiralanıp, ülkelerine gönderildi. Erdoğan, bu tavrıyla olaya duyarsız kalan Danimarka Başbakanı Rasmussen’e de insanlık dersi verdi.

DANİMARKA’dan 2 Haziran’da Türk sevgilisi Mevlüt Yükçü ile Aydın’a tatile gelen Heidi Hermansen (30) ve 6 yaşındaki oğlu Matias, Antalya’ya gitmek istedi. Heidi Hermansen, oğlu ve sevgilisinin yeğeni Derviş Kervan’la 10 Temmuz’da Antalya’ya giderken Korkuteli İlçesi yakınlarında kaza geçirdi. Anne-oğul ağır yaralırken Derviş Kervan yaşamını yitirdi. İki yaralı Antalya’daki Özel Anadolu Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Üç aylığına geldikleri Türkiye’deki tatillerinin 40’ıncı gününde kaza geçiren Hermansen’lerin hastane masraflarını sigorta şirketi karşılamadı. Sigorta firması, yurt dışında bir aylık sürede meydana gelen olaylarda masrafların karşılandığını bildirdi. Danimarka’da gazeteler kampanya başlattı ve 10 bin YTL toplandı. Başbakan Tayyip Erdoğan tatil için geçen hafta Antalya’ya geldiğinde konuyu öğrenince, hastane sahibi Dr. Fatih Çaylak’ı arayıp anne oğlun sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Çaylak’a "Ben size şunu yapın demem ama en az sorunla şu işi halledin"
/images/100/0x0/55ea3c7cf018fbb8f8732583
dedi. Bunun üzerine ailenin sağlık giderlerini çıkartan hastane yönetimi, 124 bin YTL’nin 29 bin YTL’sini almama kararına vardı. Hastane yönetimi kalan rakamın da trafik sigortasından karşılanacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan’ın Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’e verdiği talimat üzerine Danimarkalı anne-oğul için İstanbul’dan ambulans uçak kiralandı. Masrafları Başbakanlık tarafından karşılanan ambulans uçak, dün Antalya Havalimanı’na geldi.

Hasteneden çıkartılan Danimarkalı anne ve oğlu, ambulanslarla konvoy eşliğinde havalimanına getirildi. Heidi Hermansen ve oğlu Matias Hermansen, sedye ile ambulans uçağa bindirildi. Anne oğulu Antalya Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki Amiri Hayrettin Balcıoğlu uğurladı.

Yakınlarından Türkiye’ye övgü

DANİMARKA yasalarına göre yurtdışında bir aydan fazla kaldığı için tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından ödenmeyen Heidi Hermansen ile oğlu Matias’ı taşıyan uçak akşam saatlerinde Kopenhag’a indi. Anne-oğulu sevinç içinde karşılayan Gladsaxe’den komşuları ve arkadaşları, Danimarka ve Başbakan Anders Fogh Rasmussen’in yapmadığını Türkiye ve Başbakan Erdoğan’ın yaptığını söylediler. Aile yakınları, Hürriyet’e "Türkiye’ye ve Başbakan Erdoğan’a minnettarız. Yaptıkları iyilik bizi çok duygulandırdı. Ayrıca yaptıkları haberlerle durumumuza dikkat çeken Doğan medya grubuna da teşekkür ederiz" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!