Erdoğan’dan 30 Ağustos vurgusu: Saldırılar hedeflerimizden alıkoyamayacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan 30 Ağustos vurgusu: Saldırılar hedeflerimizden alıkoyamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 22:24

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları dolayısıyla dün Anıtkabir’i ziyaret etti. Devlet yönetiminde ikinci sırada yer alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, protokolde TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın arkasında yürüdü.

Haberin Devamı

AKŞENER DE İLK KEZ RESMİ TÖRENDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bakanlar Kurulu üyeleri ve kuvvet komutanları da törendeki yerlerini aldı. Meral Akşener de İYİ Parti Genel Başkanı sıfatıyla ilk kez resmi törene katıldı. Tören sırasında Anıtkabir’deki askerlerden bazılarının çocukları ile gelmesi dikkat çekti. Kırmızı-beyaz giysili çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından da İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bugün millet olarak bağımsızlığımızın müjdesi olan Büyük Zafer’in 96’ncı yıldönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı’nın liderliğinde sürdürülen, destansı bir mücadelenin meyvesi olan bu zafer, şanlı tarihimizin altın halkalarından biridir. Türk milleti, şehitlerimizin fedakârlıklarından, gazilerimizin cesaretinden, binlerce yıla sari kadim değerlerinden aldığı ilhamla 96 yıl önce olduğu gibi bugün de istiklaline canı pahasına sahip çıkmaktadır. Ülkemizin egemenliğine yönelik son zamanlarda artan tehdit, ihlal ve saldırılar bizi ideallerimizden ve hedeflerimizden asla alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.”

Haberin Devamı

Erdoğan’dan 30 Ağustos vurgusu: Saldırılar hedeflerimizden alıkoyamayacak

ABD MASLAHATGÜZARI TÖRENE KATILDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Büyük Zafer’in 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçerek burada tebrikleri kabul etti. Erdoğan’ı, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals’ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri ile ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabul sırasında Küba’nın Ankara Büyükelçisi Casals ve Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima ile tercüman aracılığıyla bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan 30 Ağustos vurgusu: Saldırılar hedeflerimizden alıkoyamayacak

BEŞTEPE'YE GİTMEDİ

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Büyük Zafer’in 96’ncı yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Cumhurbaşkanlığı’ndaki törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yer alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!