Erdoğan'a yanıt: Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana yanıt: Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 22:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Tek adam, Mustafa Kemal’e hakaret” sözlerine, “Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı. Kendilerine gerekçe olarak Atatürk’ü göstermek istiyorlar. Önce tarihi okusunlar” diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, dün Ordu ve Samsun’da temaslarda bulundu. Uçakta gazetecilere özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KAVGA ETMEYECEĞİM

Atatürk hiçbir zaman tek adam olmadı. Sivas Kongresi’nde de, Erzurum Kongresi’nde de, 23 Nisan 1920’de de tek adam olmadı. Tek adam rejimi yaratmak istiyorlar; kendilerine gerekçe olarak da Atatürk’ü göstermek istiyorlar. Önce tarihi okusunlar. Bana istedikleri kadar saldırabilirler. Bana saldıracaklarına, vatandaşa neden ‘evet’ oyu kullanmaları gerektiğini anlatsınlar. ‘Evet’i anlatmakta zorlanıyorlar. Kavga etmek, kısır bir tartışmaların içine çekmek istiyorlar. Kavga etmeyeceğim. Buyurun gelin herhangi bir televizyon kanalında tartışalım dedim. O cesareti bulamıyorlar. Haklı olsalar kesinlikle gelirler.

Özellikle Hollanda’daki, Almanya’daki Türkler bu çatışmadan son derece rahatsızlar. Bu rahatsızlıkları Türkiye’de akrabalarına yansıyacaktır. Fındık üreticileri bana geldi ve çatışmadan son derece rahatsız olduklarını, fındığı Avrupa’ya sattıklarını söylediler. Herkesle kavga ederek Türkiye’yi büyütemeyiz.
Referandum sürecinde, devletin bütün imkânları, uçaklar, paralar, televizyonlar kullanılıyor. Her tarafa paralar saçılıyor. Sonuçta bütün faturayı kendi ceplerinden ödemeyeceklerine göre vatandaşa kesecekler. Merkez Bankası’nın rezervlerinde ciddi düşüş olması birçok çevreyi endişeye sokuyor.
‘Hayır’ çıkacak, Türkiye’nin demokrasi kültürü gerçekten sağlıklı bir zemine oturmuş olacak. Mevcut Anayasa’da sorunlar var, bu sorunların uzlaşmayla çözülmesi ve demokratik parlamenter sistemin daha sağlıklı çalışması için değişikliğe zemin hazır. İki dönem önce zaten 60 madde üzerinde uzlaşılmıştı. Kalan maddeler üzerinden de uzlaşabiliriz.

Haberin Devamı

Hukukun üstünlüğü kavramı, gerçekten yerini bulacak. ‘Hayır’ oyunun çıkması halinde sadece siyasetçiler düşünmeyecek, devletin diğer organları da, hâkimi de düşünecek. Herkes kendi anayasal statüsüne geçecektir. Yargı da, hâkim-savcı bağımsızlığını ve tarafsızlığını koruyacaktır.

BU ATAMALARI KİM ÖNERDİ

Devletin tepe noktalarına Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaverinden tutun, X üniversitesinin rektörüne kadar, bu atamalar kimler tarafından önerildi? Kaç milletvekili var ByLock kullanan; iktidarın bu listeyi açıklaması lazım. Albayları, sırf FETÖ’cüleri ordunun içerisinde daha üst kademelere taşımak için erken emekliliğe zorlayan yasal düzenlemeyi kim önerdi?

Haberin Devamı

(Bahçeli’nin de Barzani’nin de ‘evet’ oyu kullanacağına yönelik açıklamasına ilişkin olarak) Gerçekten enteresan. Bahçeli’nin bu konuda konuşmasını, düşüncelerini aktarmasını çok arzu ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!