Erdoğan'a kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 01:58

TBMM Başkanı Ömer İzgi, hükümetin TBMM'ye sunduğu 312'nci madde değişikliğinin bu haliyle AKP lideri Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağını kaldırmayacağını savundu.

İzgi TBMM'de dün basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan İzgi, hükümetin Meclis'e gönderdiği ‘‘312. madde değişiklik tasarısı’’nın bu haliyle AKP lideri Tayyap Erdoğan'ın cezasını kaldırmayacağını söyledi. Tasarı, daha önce kamuoyunda tartışıldığı şekliyle hazırlanmış olsa o zaman Sayın Erdoğan'a yarardı'' diyen İzgi, ‘‘Meclis'e gelen hali için bunu söyleyemem’’ dedi. Bir gazetecinin ‘‘Siyasi yasaklar hala ceza olarak kalmalı mı?’’ sorusunu da yanıtlayan İzgi, ‘‘Siyasi ve cezai her yasak bir gereksinmeden kaynaklanır. Siyasi yasak cezasını yasalardan çıkarmak dünyanın pekçok yerinde mümkün olmadı, bizde de olmayacaktır’’ dedi.

İzgi, basın toplantısında iki özel eczanenin, TBMM'yi son iki yıldır sahte receteler düzenlemek suretiyle 100 milyar liranın üzerinde dolandırdığını da açıkladı. TBMM'nin organize bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya olduğunu bildiren İzgi, ‘‘İki eczanenin TBMM'de çalışan iki doktorun izasını taklit ederek reçete yazıp Meclis'ten para çektiği tesbit edildi. Bu dolandırıcılık 2000 yılından bu yana yapılıyormuş. İlgili eczaneler hakkında savcılığa suç duyurusu yaptık. Bizim tesbitimize göre sahte reçete ile TBMM'den çekilen para 100 milyar liranın üzerinde’’ dedi. İzgi, Vakıfbank'ın TBMM şubesinin soyulmasıyla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü belirterek, ‘‘Şüpheler Meclis'te çalışmayan bir kişi üzerinde yoğunlaştı. Bu konuda zamana ihtiyaç var. Olay aydınlatılacak’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!