ErdoÄŸan yine Araf suresiyle seslendi

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan yine Araf suresiyle seslendi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 12:07

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da partisinin İl Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu.Erdoğan'a kemençe hediye edildi.Erdoğan, konuşması sırasında bir de yöresel türkü mırıldandı: Oy benim sevduceğum olur mu böyle, olur mu böyle keder bi dur da , Of sürmene yaylası 15 doktora bedel, Ah bir gelseler Trabzon'a

Haberin Devamı

Trabzon'dan ilk kareler...Â

Başbakan Erdoğan Trabzon'da yaptığı konuşmasında yine Araf suresi'nden alıntı sözler kullandı.

Erdoğan; kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler dedi.

Ä°ÅŸte ErdoÄŸan'ın alıntı yaptığı A'raf Suresi;Â

A'RAF Suresi 179. ayet;
Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte
onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.

 

 

 

 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

 "Yıl 2001...O günlerde Türkiye bir yangın yeri. En ağır finansal krizini yaşıyorduk.Yoksulluk yokluk çığ gibi büyüyordu.O günlerde AK Parti'yi kurduk.O yılın Kasım ayında sizlere seslendim.Rahmetli Menderes de aynı meydanda halka hitap etmiş 'yeter söz milletindir' demişti.Yıllar sonra Türkiye'de aynı yerden Trabzonlulara seslendim.O gün Trabzon meydanında gürleyen tarihi kalabalığa 'Yeter söz de karar da milletindir' demiştim.O gün meydanda gördüğüm heyecan bugün de aynı şekilde devam ediyor."

 

Salonda bulunan AK Partililerin, Baykal alehine sloganlar atması üzerine Erdoğan,"Onunla zaman kaybetmeyelim."dedi.

 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, ekonomi, siyaset ve dış politika alanlarında Türkiye'nin arzuladığı reformları gerçekleştirdik. Türkiye'yi hak ettiği noktaya ulaştırmak için gece gündüz demedik mücadele ettik. Yarın çok daha iyi olacaktır.Asla ümitsiz olmayınız. Durmak yok yola devam.Bizim lugatımızda yorulmak yok.Bıkkınlık, yılgınlık yoktur.Türkiye'nin itibarını arttırmak için çabalıyoruz. Gittiğimiz her ülkede ülkemiz için önemli adımlar atıyoruz.İhracatımız arttı.Yabancı sermaye hızla ülkemize geliyor.Bütün bu temaslarımız Türkiye'yi iyi noktalara taşıdı.Kırcaali'ye ilk giden Türk Başbakanı oldum.Bulgaristan parlementosunda 34 tane Türk parlementerler var.Demek ki çalışınca oluyor ama yan gelip yatarsan olmaz.İsveç'e 39 yıldır bir Türk Başbakan gitmemiş. Ankara'ya kapanarak ihracatı bu seviyelere çıkaramazsınız, yatırımları arttıramazsınız.Yurt dışındaki vatandaşların itibarını yükseltemezsiniz."

 

YÄ°NE ARAF SURESÄ° Ä°LE SESLENDÄ°

 

Batman'da yaptığı konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullanan Erdoğan, Trabzon'da yine Araf suresi ile seslenerek,"Kulak var duymuyorlar, dil var gerçekleri söylemiyor, göz var görmüyorlar."dedi.

 

Erdoğan, "Ankara'dan korku senaryoları, gerilimler üreterek hiçbir yere varılamaz.Çünkü bu millet neyin ne olduğunu yaşayarak çok iyi biliyor.Benim milletim kimin kendisi için çalıştığını kimin yerinde saydığını biliyor. Erdoğan, konuşması sırasında bir de yöresel türkü mırıldandı: Oy benim sevduceğum olur mu böyle, olur mu böyle keder bi dur da , Of sürmene yaylası 15 doktora bedel, Ah bir gelseler Trabzon'a. Bir gelseler Trabzon'a hastalıklarından, o tedirgin hallerinden kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelmeye.Milletle bir kucaklaşsalar kronik gerilim siyaseti anlayışlarından kurtulacaklar ama niyetleri yok.Biz hiç bir gerilimin tarafı olmadık.Bundan sonrada olmayacağız.Bizim önceliğimiz demokrasi, ekonomi, milletimizin refahı ve hizmettir.Bu önceliklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz. Sağduyulu olacağız ,soğukkanlı olacağız.Tahriklere karşı son derece dikkatli olun.Fırsatçılara karşı son derece dikkatli olun.Trabzon'a nifak tohumları sokmak isteyenlere karşı son derece dikkatli olun. AK Parti gençliğine yakışan ağır başlı olmaktır.Gerginliğin tarafı olmayın.Önce dinleyin sonra dinletin.Ben olmak için değil biz olmak izin varız.Siyaseti gençleştiren AK Parti'dir.Gençleri Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi yapan AK Parti'dir."

 

 
Eğitim ve sağlık alanlarında Trabzon'a yapılan yatırımlara ilişkin bilgiler veren Erdoğan,"Trabzon kamu yatırımı almada 6. sırada.Sahil yolunu biz bitirdik.15 yılda yüzde 35'e bitmiş sahil yolunu bitirdik."

 

'ÜÇ ÇOCUK' TARTIŞMALARI

 

'Üç çocuk' tartışmalarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi;

 

"Başbakan üç çocuk dedi diye bazıları rahatsız oluyor.Dedim, yine diyorum.Niye? Türkiye'nin gücünü, Türk milletinin devamını isteyen buna karşı çıkamaz.En az üç çocuk diyorum.Bu benim başbakan olarak talebim.Düşünce özgürlüğü yok mu? Var...Sorumluluğumun gereğini yapıyorum.Ben evlendiğim zaman zengin bir ailenin çocuğu olarak evlenmedim.Sakın ha doğum yapmayın diyenler bu ülkenin yararını düşünmüyor.Şu andaki nüfus artış oranı ile devam edersek 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu yaşlı nüfus haline gelecektir.Ben hesapla, bilimsel konuşuyorum.Artması lazım bu oranın.Bak Avrupa ağlıyor.Biz yanlış yaptık diyorlar.Bizi de birileri bu oyuna kurban etmek istiyor.Almanya şu anda para veriyor yeter ki doğur diyor ama doğuramıyor."

 

SOSYAL GÃœVENLÄ°K REFORMU

 

Konuşmasında Sosyal Güvenlik Reformu'na değinen Erdoğan,"Sosyal Güvenlik Yasası tartışılıyor.Bu yasa ile her doğan sosyal güvence ile doğsun istiyoruz.Ama bu solcular ve onların yanında olanlar buna karşı çıkıyor.Biz isçiden, emekçiden yanayız diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar.Bunların işçiden yana olmak gibi bir derdi yok sistemi kilitlemek gibi bir derdi var.Dikili bir ağaçları olmamıştır bu ülkede. Bunlar yıllardır bu ülkede bağırıp, çağırdılar.Benim vatandaşımın ilaç kuyruklarından kurtulabilmesini sağlayabildiler mi? Hani sosyalist, komünist gezinenler bu ülkeye niye bunları getiremediniz?Biz halkımızı ayırt etmeksizin seviyoruz."diye konuştu

 

Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından bir kemençe hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!