Erdoğan: Yabancı sermayenin önü açılsın

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Yabancı sermayenin önü açılsın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 12:46

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı sermayenin girmesini engelleyen yasal düzenlemeleri, bürokratik engelleri ve siyasi istikrarsızlığı bir an önce ortadan kaldırmak suretiyle Türkiye'nin bu noktada ciddi bir sıçramayı gerçekleştirmesini arzuladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Abdullah Gül, Murat Mercan ve beraberindeki heyetle Balmumcu`daki Yabancı Sermaye Derneği'ni (YASED) ziyaret etti.

Basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat süreyle Dernek Başkan Vekili Tevfik Altınok ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Erdoğan, daha sonra yaptığı açıklamada, toplantıda, YASED üyelerine, yabancı sermayenin Türkiye`ye girişiyle ilgili partisinin görüşlerini aktardığını söyledi.

Erdoğan, uluslararası bilgi birikimi ve tecrübenin aktarımında yabancı sermayenin öneminin herkesin malumu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu noktadan hareketle, AK Parti olarak, son dönemlerde özellikle yabancı sermayenin gelişmiş ülkelerdeki girişiyle Türkiye'deki gerileme veya yerinde sayma, bizler için bir endişe olarak görülüyor. Yabancı sermayenin Türkiye`ye girişini teşvik noktasında neler yapabiliriz, bu alanda bundan sonra YASED ile ne gibi düşünce ve görüşalışverişinde bulunabiliriz, buna yönelik değerlendirmelerimiz oldu. Temennimiz odur ki, Davos zirvesinde de buna yönelik kulis ve lobi çalışmalarımız olacak. Arzumuz, yabancı sermayenin girmesini engelleyen yasal düzenlemeleri, bürokratik engelleri ve siyasi istikrarsızlığı bir an önce ortadan kaldırmak suretiyle Türkiye, bu noktada ciddi bir sıçramayı gerçekleştirsin. Yatırımda, üretimde Türkiye sıkıntıları aşarak, beklediğimiz patlamayı yapsın."

Haberin Devamı

Erdoğan, bu konuya yönelik değerlendirmelerin bundan sonra yapacakları temaslarla devam edeceğini vurgulayarak, YASED`e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Recep Tayyip Erdoğan, devlet, özel sektör ve üçüncü sektör arasında sürekli olarak bir irtibatın bulunması gerektiğine inandıklarını sözlerine ekledi.

YASED Başkan Vekili Tevfik Altınok ise kendilerine ilgi gösteren Erdoğan`a teşekkür ederek, bu tür görüş alışverişlerinin devam edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!