Erdoğan: Uygulamalarda sorun yaşanmaz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Uygulamalarda sorun yaşanmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 23:24

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan ve Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ortak basın toplantısı düzenledi.

Schröder'in, “Medeniyetler buluşuyor” başlıklı iftar sofrasında kendileriyle beraber olmasının şahsını ve İstanbulluları memnun ettiğini dile getiren Erdoğan, “Gerek 14 Aralık 2002, gerek 17 Aralık 2004 ve gerekse 3 Ekim müzakereleriyle ilgili ön çalışmalarda değerli dostumuzun bizlere olan desteğini ve katkılarını unutmamız mümkün değildir” dedi.

Uzun yolculukta çok sıkıntılı günlerinin olduğunu, ama bu sıkıntılı günlerinde Şansölye Schröder'in desteğini hep yanlarında gördüklerini ifade eden Erdoğan, 2.5 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya ile bu birliktelik ve dayanışmanın bundan sonra da süreceğine inancının tam olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye, Kopenhag siyasi kriterlerini uyum yasalarıyla nasıl yaşama geçirmeye hazırlandıysa, bundan sonra da uygulamalarını aynı kararlılıkla devam ettirecektir. Bu katılım sürecinde yoğun çalışmalarımız örgütlenme ağının yaygınlaşmasıyla da sürecektir. Bütün dost ülkelerin tecrübelerini kendimiz için amaç edindik. Katılım sürecinin meşakkatli olduğunun bilincindeyiz. Bu meşakkatleri de dayanışma içinde dostlarımızla aşacağız. Türkiye, 1996'da Gümrük Birliği ile kurumlarını AB üyesi ülkelerin kurumlarına göre oluşturmuştur. Bazı sıkıntılar varsa bunları da süratle gidereceğiz. Bu süreçte, uygulamalarda sıkıntımızın olacağına inanmıyorum. Kararlı, dinamik bir yapımız var. Sermaye çevreleriyle, akademisyenlerle, STK'larla, medyayla el ele ve dayanışma içinde AB katılım sürecini devam ettireceğiz.”

Başbakan Erdoğan, Almanya'da yapılan seçimlerin Alman halkına hayırlı olması dileğinde de bulundu.
Bir gazetecinin, “Angela Merkel'i iftar yemeğine davet etmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Başbakan Erdoğan, ”Önümüzdeki yıl yapacağımız iftar yemeğine Merkel'i davet ederiz” yanıtını verdi.

(a.a.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!