Erdoğan: Sinagog saldırısıyla örtüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Sinagog saldırısıyla örtüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2003 19:07

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da meydana gelen terör olaylarının, 5 gün önce sinagoglara karşı yapılan eylemle örtüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bu saldırıyı da lanetlediğini belirten Erdoğan, bu saldırının Türkiye'nin barış ve istikrarına yönelik bir örneği olduğunu kayddetti.

Bu saldırıları yapanların milletin birliği karşısında paramparça olacağını belirten Erdoğan, terörün hiçbir zaman meşru bir yöntem olmadığını ve hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Emniyet ve istihbaratın konu üzerinde çalıştığını, diğer ülkelerin istahbarat örgütlerinin de gizli-açık yardımı olduğunu bildiren Erdoğan, olayı ayrıntılarıyla veren medyayı eleştiredek, 11 Eylül saldırısı sırasında Amerikan medyanının tutumunu örnek gösterdi.

Yapılan eylemi "isimlendirme" durumunda olmadıklarını belirten Erdoğan, bilgiler netleştikçe açıklama yapacaklarınız bildirdi.

CHP lideri Baykal'ın bugünkü açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, ana muhalafet liderinin terör olayından rant sağlamak istediğini dile getirdi.

GÜL: HİÇBİR ZAMAN AFFEDİLMEYECEK

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül saldırıların ardından akşam saatlerinde basına bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Gül şöyle konuştu:

"Bunlar hiç bir zaman affedilmeyecetir. Geçen sefer sinagoglara düzenlenen saldırılarda da çok kişi ölmüştü. Türkiye kesinlikle bu tip terör eylemlerine boyun eğmeyecektir. Bildiği yoldan dönmeyecektir. Muhakkak ki analizi yapılacaktır, önümüzdeki günlerde kimler yapmıştır hepsi ortaya çıkarılacaktır.

Türkiye organize bir şekilde terör saldırısına muhattap olmaktadır. Türkiye kendi bildiği yolda devam edecektir. Teröre karşı bütün ülkelerle işbirliği içinde olduğumuz bir gerçektir. Dünya ülkeleri bize destek vermeye devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!