Erdoğan şike ve hileyle Köşk’te

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan şike ve hileyle Köşk’te
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya’ya çıkmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Oyunu Anıttepe Ortaokulu’nda 1293 numaralı sandıkta kullanan Bahçeli, resmi olmayan sonuçlarının belli olmasının ardından parti genel merkezinde açıklama yaparak, şunları söyledi:

RÜŞVET ONAY GÖRDÜ

“MHP, Türk milletinin demokratik tercihine saygı duymaktadır. AKP’nin adayı Erdoğan seçim kampanyasını hiçbir adalet, hiçbir vicdan, hiçbir ahlak gözetmeden icra etmiştir. Devletin tüm imkânları Erdoğan’ın emrine girmiştir. Esasen bugün rüşvet onay görmüş, dürüstlük kaybetmiştir. Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir. Haram yükselmiş, helal düşmüştür. Zillet, rezalet ve hezimet öne geçmiş; dik duruş, temiz yönetim, ilkeli siyaset geriye düşmüştür. Kuşku yok ki takdir, aday Erdoğan’a oy veren 21 milyona yaklaşan vatandaşlarımızındır. Ne var ki Erdoğan’ı tasvip etmeyen, Çankaya’ya yakıştırmayan, sözlerine aldanmayan, tezviratlarına kanmayan sayıları 20 milyona yaklaşan vatandaşımız umutlarımızı canlı tutmaktadır.

Haberin Devamı

ZAHMET EDİP OY KULLANSALARDI

Üstelik sandığa gitmeyerek çok mühim vatandaşlık görevini ifadan imtina edenleri de hesaba kattığımızda, aday Erdoğan’ın bulanık durumu daha net olarak anlaşılabilecektir. Şayet demokratik iradesini sandığa yansıtmayanlar zahmet edip oylarını kullanmış olsalardı, bugün Türkiye’nin bambaşka bir gündemi, çok farklı bir seçim sonucuyla karşılaşması kaçınılmazdı. Üzülerek söylemeliyim ki, vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda ister istemez pay sahibi olacaklardır.

BİZDEN OY GİTMEDİ

Türkiye ve Türk sevdalısı milliyetçi-ülkücü hareketten çözümcülere, bölücülere, milli kimlik düşmanlarına, müzakerecilere, soygunculara, Osloculara, Kandil havarilerine, İmralı’nın kapısında nöbet tutan tavizkarlara asla oy gitmez, gitmemiştir. Bunun dışında hakkımızda hüküm verenler müfteri olmakla kalmayıp Erdoğan ve Öcalan muhipleridir. Aday Erdoğan bugün bir zafer kazanmamış, şike ve hileyle, aldatma ve kandırmayla Çankaya’ya çıkmıştır.”

FAZLA SAMİMİ OLMAYACAĞIZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Erdoğan ile nasıl bir iletişimi olacağı sorusuna, “Fazla samimi olmayacağımızı, resmiyetle hususiyeti ayıracağımızı ve mesafeli kalacağımızı bilmenizi isterim. 17-25 Aralık’tan aklanmadan resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz” yanıtı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!