Erdoğan sığınmacılara ilişkin rakamları açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan sığınmacılara ilişkin rakamları açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 11:03

Suriye ve Irak'taki IŞİD terörü nedeniyle Türkiye, tarihinin en büyük sığınmacı akınını yaşıyor. Ancak sayıları bir buçuk milyon kişiye yaklaşan sığınmacılar konusunda Türkiye, neredeyse hiç yardım almadan, tek başına mücadele ediyor. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sığınmacı akını ve Batı'nın bu insani duruma yaklaşımını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok çarpıcı rakamlarla açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, New York temasları çerçevesinde CFR'de yaptığı konuşmada sığınmacılara ilişkin somut rakamları da paylaştı.

TÜRKİYE 1.5 SIĞINMACI KABUL ETTİ, TÜM AVRUPA SADECE 130 BİN KİŞİYE KAPI AÇTI

Erdoğan, Türkiye'nin kabul ettiği sığınmacı sayısının 1.5 milyona ulaştığını açıkladı. bunun 1 milyon 300 bininin Suriye'den geldiğini anlatan Erdoğan, 120 bin kişinin Suriyeli Kürtlerden oluştuğunu vurguladı. Türkiye'nin 30 ila 60 Yezidi'ye de kapılarını açtığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu süreçte Batı ülkelerinin kabul ettiği toplam Iraklı ve Suriyeli sığınmacı sayısının ise, sadece 130 bin olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE 3.5 MİLYAR DOLAR HARCADI, BATI SADECE 150 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ

Erdoğan, Türkiye'nin kapılarını açtığı sığınmacılar için bugüne kadar 3.5 milyar dolar harcadığını söyledi. Erdoğan, bu süreçte tüm dünyadan Türkiye'ye sığınmacılar için yapılan yardımın miktarını da açıkladı;
Sadece 150 milyon dolar...

BAKMADAN GEÇME!