Erdoğan: Oğlumun gemisi koster, gemicik

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Oğlumun gemisi koster, gemicik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 09:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlunun satın aldığı geminin koster olduğunu söyleyerek, “Koster bu koster. Bu, sektörün içerisinde gemiciktir. Küçük bir şey” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ATV’de yayınlanan "Siyaset Meydanı"nda gündemle ilgili soruları yanıtladı. Seçim meydanlarındaki üsluptan kendisinin de rahatsız olduğunu belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı iftira atmakla suçladı. Baykal’ın söylemlerinin üslubunu sertleştirmesine neden olduğunu söyleyen Erdoğan, çocukları hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Oğlunun aldığı gemiyle ilgili olarak, Baykal’ın gemilere ÖTV’siz mazotu çocuğundan dolayı çıkardığından bahsettiğini belirten Erdoğan, uluslararası sularda gemilerin zaten ÖTV ödemediğini ve oğlunun gemi almasından çok önce Kabataş hattındaki gemilerden ÖTV’yi kaldırdıklarını söyledi. Oğlunun aldığı geminin 16-17 yaşında bir gemi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Fiyatı 2 milyon 100 bin filan. 500 bin peşinatla ortağıyla beraber 250-250 aldılar. Ben de destek verdim. Bu şekilde oldu. Biz geldikten kısa bir süre sonra Kabataş hattı içerisindeki bütün gemilerde ÖTV’yi kaldırdık. Oğlumun o zaman böyle bir gemisi yoktu. Ondan 2-3 sene sonra da bir arkadaşımın böyle böyle ‘bizim çocuklar beraber böyle bir iş yapsın’ diye isteği var. Böyle bir iş yaptı. Ama sen gel gemiler de. Koster bu koster. Bu, sektörün içerisinde gemiciktir. Küçük bir şey. Oğlumun bu şeyi gazetelere çıkmış, bunu kullanıyorsun” dedi.

17 YILDIR TİCARETLE UĞRAŞIYORUM

Kendisinin de 17 yıldır ticaretle uğraştığını kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

“Benim mal varlığım noktasında her şey ortada. 17 yıldır ticaretle uğraşıyorum, ondan önce yöneticilik var. O zamanlar gıda sektöründeki bir firmanın distribitörlüğü. Çok ciddi sayıda bir araç parkımız vardı. O süre içerisinde firma da zaten ülkede tekel konumunda. İşlerimiz filan da iyiydi. Yasa itibarıyla, belediye başkanı ortağı olduğu şirkette icra kurulunda olamaz ama yönetim kurulunda olabilir. Bir başbakan da icra kurulunda olamaz ama yönetiminde olabilir veya ortaklığı devam edebilir. Ama öyle yazdılar öyle çizdiler ki demedik laf bırakmadılar. Biz de lanet olsun dedik, bu işi bıraktık. Ve oradan elde ettiğim kazanımlarımızla bir çocuğumun attığı adım, çocuklarımın atacağı adımlar noktasında onlara bu tür desteğimi verdim. Kaldı ki oradaki hisselerimi tamamen devrettim, bu hisselerim karşısında aldığım bu imkanı da çocuklarımız için kullandım.”

Diğer çocuğunun Amerika’da ev sahibi olmasının da dile getirildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, çocuğunun orada kira öder gibi ev sahibi olduğunu savunarak, Baykal’a yönelik olarak “Tabi fermuar yok ki çekesin. Böyle bir noktada iş üzüyor. Böyle saldırgan bir tutum ister istemez cevabını da gerektiriyor. Ben Baykal’ın ailesiyle, çocuğuyla bir ilgim olmadı” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!