Erdoğan:Müslüman’ı Müslüman’a kırdıracaklar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan:Müslüman’ı Müslüman’a kırdıracaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan, Irak’ta Şiilerin kutsal mekánı olan türbeye yapılan bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Bir provokatif olay var, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak, vurdurmak, bu var" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Şiiler’in kutsal mekanı türbeye yapılan bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Bir provokatif olay var, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak, vurdurmak, bu var" dedi. Erdoğan, önceki akşam AKP Kars İl Teşkilatı’nın DSİ tesislerinde düzenlediği toplantıya katıldı. Konuşmasında karikatür krizine değinen Erdoğan, bu karikatürlerle Hz. Muhammed’e yapılanlar Müslümanlar tarafından nasıl hazmedilemiyorsa, aynı şeyin yapılmasına da farklı inanç sahiplerinin tahammül edemeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Çünkü biz diğer peygamberleri kendi peygamberimiz gibi severiz" diye konuştu. Son günlerde Irak’ta yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, bölgede mezhepsel çatışmaların yaşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Bunu her fırsatta hep söyledik. Şu hassasiyetleri göstermenizi istiyoruz dedik. 1- Irak’ın toprak bütünlüğünü korumanız, anayasal güvence altına almanız lazım. 2- Irak’ta etnik unsurların birbirleri üzerinde hakimiyet tesis etmelerine müsaade etmemeniz lazım. 3- Farklı mezheplerin birbirleri üzerinde hakimiyet tesis etmelerine müsaade etmemeniz lazım ve bunu anayasayla teminat altına almanız lazım. 4- Irak’ın yeraltı ve yerüstü zenginliklerini tüm Irak halkına taksim etmeniz lazım. Ve korktuğumuz oldu önce etnik çatışmalar başladı, şimdi de mezhebi çatışmalar. Düşünebiliyor musunuz, bir Müslüman, Sünni bir Müslüman Ehli Beyt imamının türbesine veya camisine bir bombalı saldırıda bulunabilir mi? Kesinlikle ciddi bir provokasyon var. Bir provokatif olay var. Müslüman’ı Müslümana kırdırmak, vurdurmak, bu var."

Irak’a komşu ülkelerin Dışişleri bakanlarının daha önce, bir kaç kez toplandığını kaydeden Erdoğan, gelecek toplantının ise İran’da yapılacağını anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!