ErdoÄŸan muhalifi GazioÄŸlu: Mahcubum

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan muhalifi GazioÄŸlu: Mahcubum
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 02, 2002 14:44

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk edilen Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Gazioğlu, eleştirilerdeki üslubunun "bozuk" olduğunu ve bu nedenle biraz "mahcup" olarak partiden ayrıldığınısöyledi.

Haberin Devamı

Gazioğlu, sabah saatlerinde parti genel merkezine gelerek, MDK Başkanı Kemalettin Göktaş ve Genel Sekreter Ertuğrul Yalçınbayır ile görüştü. Gazioğlu, partiden ayrılırken, "mükemmel" karşılandığını ve çok iyi duygularla ayrıldığını ifade ederek, kendisiyle ilgili prosedürün işlediğini belirtti.

Bazı eleştirilerinin olduğunu, buna karşılık parti mekanizmalarının demokrasinin gereği olarak işlediğini anlatan Gazioğlu, "Parti, kurumlarını çalıştırır. Karşı taraf da savunmasını verir. Savunma haklı görülürse olay, o zaman haklıdan yana gider" dedi.

Yönelttiği eleştirilerdeki üslubunun "bozuk" olduğunu dile getiren Gazioğlu, bu nedenle biraz "mahcup" olarak partiden ayrıldığını, ihraç edilmesi durumunda da bir vatandaş olarak partiye hizmet edebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

DAHA NAZÄ°K OLMALIYDIM

Yurtdışındayken bazı partililerden telefon aldığını, bu nedenle onaylamadığı bir üslubu kullandığını belirten Gazioğlu, "Biraz daha nazik olmalıydım. İnsan hatasını da kabul etmeli. Ama üslubun haricindeki konularda, biliyorsunuz Türkiye'de artık bütün toplum, herkes, benim partimde demokrasinin işlemesini bekliyor" diye konuştu.

Gazioğlu, bir soru üzerine, seviyeli bir görüşme yaptıklarını belirterek, karşıt görüşlerin her zaman seviyeli bir şekilde görüşülmesi, hatalı olanın da inat etmemesi gerektiğini kaydetti. Gazioğlu, "Benim hatam olabilir veya parti başkanının olabilir. Herkes hatasını kabul etmeli" dedi.

Pişmanlık duyup duymadığının sorulması üzerine de Gazioğlu, "Pişmanlık duymam için faydasız şeyler olması lazım" dedi. Görüşmede, son günlerde yaşanan olaylar karşısındaki yaklaşımını anlattığını, ihraç edilirse kesinlikle kırılmayacağını, kin duymayacağını, ama yanlışları yine eleştireceğini ifade eden Gazioğlu, "Tavrımda bir değişiklik yok. Açıklamalarım doğaldır. Bana karşı müstahak olmadığım konuşmalar yapılmış, bazı insanlar tarafından" dedi.

GazioÄŸlu, kendini anlatmak amacıyla geldiÄŸini, tebligat gelince de savunmasını vereceÄŸini söyledi.Â
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!