Erdoğan Mısır halkına seslenecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan Mısır halkına seslenecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 09:14

Ankara Mısır konusunda şimdiye kadar sessizdi.

Haberin Devamı


Başbakan, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, tüm bakanlara Mısır'da yaşananlar konusunda "ne düşündüklerini" tek tek sordu. Yanıtları aldı. Ayrıca, partisinin MYK üyeleriyle de temas kurarak, onların fikirlerine de başvurdu.

Ankara kulislerine göre, AK parti içindeki tartışmalardan ortaya çıkan sonucu, bugün Başbakan bizzat açıklayacak.

Ve Ortadoğu liderlerine ve halklarına, iki yönlü bir mesaj verecek TBMM'deki grup toplantısında.

Başbakan'ın liderlere mesajı, "sokaklardaki insanlara kulak verin" olacak. Ortadoğu halklarına ise, "değişimi gerçekleştirirken, bölgede istikrarsızlığa yol açacak gelişmelere izin vermeyin" mesajını gönderecek Başbakan Erdoğan.

Erdoğan'ın bugünkü konuşmasının içeriğinin de, bundan yaklaşık beş yıl önce Cidde Ekonomik Forumu'nda yaptığı, o dönemde de Ortadoğu'da büyük yankı uyandıran konuşmasının içeriğine benzeyeceği kaydediliyor. Erdoğan, Cidde Ekonomik Forumu'nda, artık bölge ülkelerinin de demokrasi ve insan haklarına saygılı olmaları, vatandaşlarına haklarını verecek reformları yapmaları gerektiğini vurgulamıştı. Erdoğan, Cidde'de, kadınlar ve erkeklerin bir paravanla ayrıldıkları salonda yaptığı konuşmada, kadın haklarının önemine de atıfta bulunmuş ve en çok alkışı da konuşmasının bu bölümü almıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!