Erdoğan: Mal varlığımı açıklayacağım demedim

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Mal varlığımı açıklayacağım demedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 15:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal varlığı tartışmasında ''ben mal varlığımı açıklayacağım demedim'' diyerek medyaya yüklendi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Zübeydehanım Öğretmenevi'nde düzenlenen AKP Kadıköy İlçe 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin, Türk halkının yaşam standartlarını madden ve manen yükseltecek bir proje olduğunu ve bunun bu şekilde halka anlatılması gerektiğini ifade etti.
  
Kopenhag kriterlerinin ardından şimdi işin ekonomik boyutuyla masaya oturduklarını söyleyen Erdoğan, tarama sürecinin başladığını, 8 maddenin geride kaldığını, bunların konseyde kabullerinin olacağını, sürecin hızla devam ettiğini ve toplam 35 fasıl olduğunu kaydetti. Erdoğan, AK Parti tabanının, AB konusundaki çalışmaları ülke geneline yayması gerektiğini, çünkü bu konuda akla hayale gelmeyecek sansasyonel haberler yapıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
  
“Bakıyorsunuz, bir resim karesi yakalıyor, bu resim karesi üzerine iş bina etmeye çalışan zavallılar var. Resim karesi yakalamak problem değil, hatta o resim karelerini bulamayanlar bakıyorsunuz fotomontaj resimlere göre hareket edebiliyor. Bu noktada ahlaki zafiyetleri olanlar var. Çünkü teknoloji artık ona müsait. Biz inandığımız, tanıdığımız, bildiğimiz dostlarımızı, kardeşlerimizi asla bu tip zaafa düşürenlere yedirtmemeliyiz. Bunu bilmeliyiz. Bizim dayanışmamız böyle bir dayanışma olmalı, bu anlayışla olaylara bakmalıyız. Haberler çıkabilir, şunlar olur, bunlar olur. Biz biliyor muyuz, inanıyor muyuz, kaynağında gördük mü? Haberin kendisi değil, haberle ilgili kaynak, belge önemli. Onu görmeden sadece duyuma göre hareket edilemez.”
  
BASIN MENSUPLARININ DÜNKÜ SORULARI
  
Başbakan Erdoğan, dün basın mensuplarının kendisine “Ankara'da Hacıbayram Camii'nde bayanları içeriye sokmadılar. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” diye soru sorduklarını, kendisinin de “Bir şey söyleyeceğim, ama bunu doğru yansıtacak mısınız? Size güvenim yok” dedikten sonra “Eğer doğruyu yansıtacaksanız ve söylediğiniz gibiyse yapılanı doğru bulmuyorum. Orada bayanların girişi ayrı. Eğer bayanların içeri girişi kalabalıksa, erkeklerin dışarıda kalması lazım. Bizim aldığımız medeniyet terbiyesi de budur” dediğini hatırlattı.
  
Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının ardından bir soru daha sorduklarını, günlerdir sanal bir gündemle meşgul olduklarını söyledi. Özellikle ana muhalefetin, konuşacak bir şey bulamadığı için gündem uydurduğunu öne süren Erdoğan, Maliye Bakanı ile ilgili gazetelerde çıkan haberi, Bakan'ın “Hayır ben böyle bir şey söylemedim” diye yalanlamasına karşın gazetelerin “böyle dedi” diye yazmaya devam ettiklerini söyledi.

 

Haberin Devamı

MEDYAYA ÇAĞRI

 

Haberin Devamı

Bunun neyle izah edileceğini soran Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
  
“Şimdi bana söylüyorlar. 'Bak filanca lider açıkladı, falanca açıkladı' diyorlar. Açıkladıkları bir şey yok aslında. Bugün buradan söylüyorum. Tüm medyaya sesleniyorum; bunları aynen yayınlayın, cımbızlamayın. Zaman zaman diyorlar ki 'medyayla sayın başbakan kavgalı'. Hayır, ben kimseyle kavgalı değilim. Ben milletimle barış içindeyim. Milletimi seviyorum, milletimle bir bütünüm. Bizim iktidarımız, Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in iktidarı değil, milletin iktidarıdır. Biz millete rağmen gelmedik, milletle geldik. Hakikaten cımbızlama yapmadan aynen yayınlayacaksanız söyleyeyim. Nedir o? Ben dün orada 'mal varlığımı açıklayacağım' demedim. Ama bakın bugün gazetelerde, mal varlığımı açıklayacağım ilan ediliyor. Ama ben keyifli değilim. Çünkü Salı gününe kadar ellerinde çelik çomak var. Salı günü ne konuşacağımı görecekler. Salı günü yeni malzeme çıktı. Salı gününden sonra da yeni yaptığımız konuşmayla meşgul olacaklar. Ne yapsınlar ellerinde malzeme yok. Hiç olmazsa bir hafta da onunla meşgul olsunlar. Çünkü dış politikayla ilgili söyleyecekleri bir şey olamadı, yok. Ekonomideki gelişmelerle ilgili yok. Ne yapsın? Mecburen bu tür konularla meşgul olmak durumundalar. Varsın olsun. Eğer bunlar olmasaydı, biz ne yapardık?”

 

Haberin Devamı

CHP'Lİ ÖZYÜREK'İN İDDİASI

 

CHP'li Mustafa Özyürek'in ''Başbakan'ın serveti 1.8 milyon YTL'ye yakın'' iddiasına karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''salı günü malvarlığımla ilgili açıklama yapacağım'' demişti.

 

İstanbul'daki Conrad Otel'de dün düzenlenen bir kongreye katılan Başbakan Erdoğan, "bu siyasi rant sağlama veya gündemi kaybolmuş olanların, gündemde başlık bulamayanların öne çıkarmak isteyenlerin gündem maddeleridir. Salı günü onları açıklayacağım'' demişti.

 

Partilerin mal varlığının açık ve şeffaf olduğunu kaydeden Başbakan, "AKP olarak, Hazine bize ne tahsis ediyorsa tüm mal varlığımız şeffaf olarak internet sitemizde yayınlanmaktadır. Arzu eden açar bakar, oradan bulur. Ve bunu partiyi kurduğumuz gün biz ilan ettik. Partimizin bütün mal varlığı, aktifiyle pasifiyle orada vardır. Nereden ne gelmiştir ne gitmiştir, hepsi orada vardır. Bu konuda biz çok şeffafız. Bunların üzerinden rant sağlamak gibi bir derdimiz de yoktur" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

 

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL’IN 100 MİLYAN TL’Sİ VAR

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında mal varlığı tartışmalarına değinerek, bir bakanın bir siyasi partinin veya kişinin banka hesabını açıklamasının suç olduğunu söyledi. Baykal, sahip olduğu nakit para miktarını da açıkladı ve, "üç aylık emekli maaşım dışında bankada 100 milyar lira param var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!