Erdoğan: Liselere ücretsiz kitap vereceğiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Liselere ücretsiz kitap vereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 16:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında liselere de ücretsiz ders kitabı verileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, hortumları tek tek kestiklerini ifade ederek, kesilen hortumlardaki paraların şimdi halka bedelsiz kitap olarak döndüğünü söyledi.  Bazı ortaöğretimde okuyan öğrencilerin ailelerinin kitap bulamadığını anlatan Erdoğan, “Karar verdik, inşallah önümüzdeki öğrenim yılında artık liselere de ücretsiz kitap vereceğiz” dedi.
Erdoğan, kendi zamanlarında teksir notu kullandıklarını, karalama defterlerinden kitap oluşturduklarını ifade ederek, “Çünkü kitap yoktu. Üst sınıflara yalvarırdık, bize kitap satsınlar diye. Biz, aynı çileyi modern çağda yavrularımız yaşamasın istiyoruz” diye konuştu.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Erdoğan, Siirt Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, muhalefetin ”aka kara, karaya ak deme” mantığının egemen olduğunu belirterek, ”Muhalefet aka ak, karaya kara demesini bilmelidir. Muhalefet eleştiri yapabilir. Eleştiri, yanlışın ikaz edilerek, doğrunun söylenmesidir. Yoksa beyaza kara demek hastalığına düşmek doğru değil” diye konuştu.
Beyazın her zaman beyaz, karanın her zaman kara olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biz siyaseti böyle yürütmek istiyoruz. Bu, dürüst siyaset anlayışıdır. Biz buna, aynı zamanda, omurgalı siyaset diyoruz” dedi.

Erdoğan, ilaçta, sağlık araçlarında ve gıdada KDV oranlarını düşürdüklerini hatırlatarak, vergi oranlarını peyderpey daha da indireceklerini söyledi.

“MÜSRİF TÜCCAR DEĞİLİZ”

Muhalefetin bu konudaki eleştirilerinin de yersiz olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bir taraftan güçleneceksin, bir taraftan da indireceksin. Bekara karı boşamak kolay. Bunlar böyle kuru sıkı atıyorlar. Varsa, daha iyisini yaparsın, yoksa yapamazsın. Ondan sonra iflas bayrağını çekersin. Biz müsrif tüccar olmak istemiyoruz. Bizden öncekilerin olduğu gibi, müsrif tüccar olarak anılmak istemiyoruz.
İktidara geldiğimizde enflasyon yüzde 30'du. Bu oranı yüzde 7.7'ye düşürdük. Bu da Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bu ne demektir; 22 puan. Biz halkımızın cebine yaklaşık yüzde 70 güç kattık. Yani cebinde 100 lirası varsa, 170 liralık alım gücüne ulaştı. Mutfaktaki bacılarımız hesabını bilir. 3 sene önce asgari ücretle kaç kilo ekmek, makarna alıyordun, ne kadar zeytinyağı, kaç tüp alıyordun?”

NOTLAR

Erdoğan, konuşmasının ardından vatandaşlarla tek tek bayramlaştı, çocuklara harçlık verdi. Erdoğan, elini öpmek isteyenlerle ise tokalaştı.  Erdoğan salondayken, yoğun sigara dumanı nedeniyle binanın yangın detektörünün alarm zili çaldı. Erdoğan, konuşmasının başında bazı koltuklara oturulmadığını görünce, ayaktakilerin buralara oturmasını istedi ve “Önceliği bayanlara verelim” dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve aslen Siirt'li olan İstanbul Milletvekili Egemen Bağış'ın da kendisiyle geldiğini belirterek, “Egemen neredesin?” dedi. Başbakan Erdoğan, Bağış'ın, arka sıralardan, “Buradayım” demesi üzerine, ”Arkalarda kalma, Egemen” diye seslendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!