Erdoğan: Kirli bürokratlarla çalışmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kirli bürokratlarla çalışmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2005 01:40

Başbakan Tayyip Erdoğan, enerji ve ilaç sektöründeki yolsuzluk operasyonlarına kendi atadıkları bazı bürokratların da karışması üzerine "Artık bürokrat alımında daha dikkatli olacakları, aklanmış bile olsalar yolsuzluğa bulaşmışlarla çalışmayacaklarını" açıkladı.

Erdoğan'ın başkanlığında dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda son yolsuzluk operasyonları masaya yatırıldı. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya "Bu yolsuzlukların üzerine korkmadan gidin. Nereye varırsa varsın, geri durmayın" talimatını verdi. Bu konuda kendisinin de her türlü desteği vereceğini açıklayan Erdoğan, yolsuzluk iddialarına kendilerinin görevlere getirdiği bazı bürokratların adlarının da karışmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

BÜROKRAT ALIMINA DİKKAT:

"Bizim göreve getirdiğimiz bürokratlardan da elbette hata yapan olabilir. Ama biz, kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla hareket edemeyiz. Kırılan kolu beraberce tedavi edeceğiz. Üzerimizdeki kirli gömleklerden kurtulacağız." Erdoğan, bakanlarına bundan sonra birlikte çalışacakları bürokratlar konusunda çok daha titiz ve dikkatli davranmaları konusunda da şu önemli uyarıyı yaptı: "Ama bundan sonra da bürokrat alımlarında çok daha dikkatli davranmalıyız. Yolsuzluğa bulaşmış insanlarla, aklanmış olsalar bile artık çalışmayız, çalışmamalıyız. AKP'yi yolsuzluklarla kirletmemeliyiz."

NEREYE GİDERSE GİTSİN:

Erdoğan, partisinin dün akşam yapılan MYK toplantısına gelişinde ise, gazetecilerin sorusu üzerine,
"Yolsuzluklar nerede olursa olsun Hükümet olarak, attığımız her adımda sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. "Sorumluluk alanımızda ne varsa yapacağız diyen Erdoğan, "İster bizim atadığımız, ister önceden atanmış olsun nereye kadar giderse gitsin farketmez sonuna kadar gideceğiz. Hedef yolsuzluk batağını kurutmaktır. Bu bataklığı kurutmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, kamuoyunda büyük tartışma yaratan öğrenci affı konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtirken, affın 2000 yılından mı yoksa 1980 yılından bu yana mı geçerli olacağı konusunda ise, "Çalışmalar netleştikten sonra bunu açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç'ın hükümet adına yürüttüğü çalışmada öğrenci affı 2000 yılından itibaren öngörülürken, AKP içinde bir grup milletvekili ise bu affın 1980 yılından itibaren geçerli olması konusunda talepte bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!