ErdoÄŸan: KılıçdaroÄŸlu'nu Erzurum'a bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kılıçdaroğlunu Erzuruma bekliyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 14:37

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 25'nci Dünya Üniversiter Kış Oyunlarının açılış programına katılmak için geldiği Erzurum'da, başkanlık sisteminin, parlamenter sistem içerisinde tartışılmasını istediğini söyledi. Erdoğan, "Benim halkım her şeyi bilmeli. Başkanlık sistemi nedir? Bunu bilmeli" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Erzurum gezisi sırasında 'Bu hükümet bereketsiz' açıklamasıyla başlayan tartışmayla ilgili soruyu da "Kılıçdaroğlu'nu Erzurum'a bekliyorum. Gelsin bereket görsün" dedi.

Haberin Devamı

 

BAÅžBAKAN ERDOÄžAN ERZURUM'DA / FOTO GALERÄ°

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile birlikte bugün saat 11.45'de özel uçakla Erzurum'a geldi. Erdoğan'ı havalimanında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, milletvekilleri, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül karşıladı.

PARTÄ° BÄ°NASINI AÇTI Â

Başbakan Erdoğan ardından partisinin seçim otobüsüyle geldiği Orhan Şerifsoy Caddesinde bulunan AK Parti il binasının açılışını yaptı. Kent merkezinde vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan, anlamlı bir gün için Erzurum'da olduklarını söyledi. Parti binası önünde geniş güvenlik önlemi altında kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının bugün akşam başlayacağını anımsattı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, bakanlar, milletvekilleri ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 3 bini aşkın sporcunun katılacağı açılış töreninde Erzurumlularla birlikte olacağını belirten Erdoğan, böyle bir anlamlı günde AK Parti il teşkilatı binasını açmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ve yanındaki bakanlarla birlikte kurdelayı kesti.

HALK BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°NÄ° BÄ°LMELÄ°

AK Parti İl Başkanlığından Cemal Gürsel Stadı yakınındaki gençlik merkezine bu kez Başbakanlığına ait otobüsle giden Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının başkanlık sistemiyle ilgili sorularına cevap verdi. Konuyla ilgili daha önce açıklama yaptığını belirten Erdoğan, konunun demokratik, parlamenter sistem içerisinde tartışılmasını istediğini ifade etti.

Türk milletinin her şeyi bilmesini istediğini anlatan Erdoğan, "Benim halkım her şeyi bilmeli. Başkanlık sistemi nedir? Bunu bilmeli. Amerika bunu uyguluyorsa, nedir nasıl bir şeydir? Dünyanın değişik ülkelerinde yarı başkanlık sistemi var. Değişik yaklaşımlar olabilir. Milletin tartışmasından kaçmak çekinmek demokratlığa terstir" diye konuştu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NU BEKLİYOR

Gençlerle buluşmasından sonra Kılıçdaroğlu'nun Erzurum gezisi sırasında 'Bu hükümet bereketsiz' açıklamasıyla başlayan tartışmayla ilgili soruyu da cevaplandıran Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 27 Ocak günü Erzurum'a davet ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, "Etkili ve yetkili arkadaşların ifadesine göre tam istediğimiz kadar kar yağdı. 'Ana muhalefet partisi genel başkanının özellikle ayın 27'sinde Erzurum'da olmasını isterim' dedim. Gelsin buradaki heyecanı görsün, ne kadar bereketli, ne kadar bereketsiz olduğunu daha iyi anlayacaktır. Bekliyorum bugün akşam 19.00'da burada olursa bereketli mi, bereketli değil mi görecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

VATANDAŞLARDAN KILIÇDAROĞLU'NA 'BEREKET' MESAJI

Başbakan Erdoğan'ı AK Parti il binasında karşılayan partililer, bir duvarın cephesine açtıkları afişle 'Şehrimize bereket getiren sayın Başbakanımız hoşgeldiniz' diye Kılıçdaroğlu'nun sözlerine gönderme yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 Ocak Perşembe günü geldiği Erzurum'da kar yağmamasını hükümetin bereketsizliğine bağlayarak "Erzurum'a kar yağmaması mevsimsel değişikliklerle ilgili. Bunun yanında hükümetin bereketsizliğine bağlamak lazım. Bu hükümet bereketi yok. Olsa Erzurum'a kar yağardı" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!