Erdoğan: Kıbrıs'ı sümenaltı etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kıbrısı sümenaltı etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 15:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda atağa geçen Türkiye’nin kararlı tavrının değişmeyeceğini beklirken Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’i eleştirdi. Rum kesimini alan AB’nin "sözünde durmadığını" belirten Erdoğan, referandum sonucu hakkında karar almayan BM’ye de "Güvenlik Konseyi sümenaltı mantığıyla hareket etmemelidir" önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

AKP grup toplantısı 11.00’de yapılacağı duyurulmasına karşın sabah saatlerinde 12.00’ye ertelendi. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın salona 12.30’da gelmesi nedeniyle toplantı gecikmeli olarak başladı.

KIŞLA MÜCADELEDE GÖREVLİLERİ UYARDI

Dün yaşamını yitiren 8 Dışişleri Bakanlığı çalışanı ile bir personel çocucuğuna Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, Türkiye’nin karasal iklimin hakim olduğu ve bu nedenle kış aylarının sert yaşandığı bir coğrafya üzerinde bulunduğunu söyledi. "Ağır kış koşullarının getirdiği zorlukları halkımızla birlikte hepimiz bu güçlükleri yaşıyoruz" diyen Erdoğan, devlet olarak vatandaşın yaşadığı sıkıntıları yok etmek için "işin başında olduklarını" söyledi. Erdoğan, "Buradan bütün ilgili kamu kurumları personelini ve yerel yöneticileri özellikle uyarmak istiyorum; en küçük ihmal telafisi olmayan kayıplara yol açabilir. Tedbirleri lütfen zamanında alın ve uyarıları zamanında vatandaşlara bildirelim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİNE: KÖMÜR YARDIMINI TAKİP EDİN

Vatandaşların aç ve açıkta kalmaması için de çalıştıklarını belirten Başbakan Erdoğan, 2005’te 1 milyon 710 bin yoksul aileye 1 milyon 250 bin ton bedelsiz kömür yardımı yaptıklarını anımsattı. Erdoğan, AKP milletvekillerini de bu yardımları takip etmeleri, ulaşılamayan aileler varsa harekete geçmeleri konusunda uyardı. Erdoğan, "Ancak aldığımız her türlü tedbire rağmen ulaşamadığımız vatandaşlarımız olabilir. Ağır geçmesi beklenen kış şartlarında hiçbir vatandaş mağdur olmaması bakımından sosyal yardımın önemi de giderek artmaktır. Milletvekillerimizin de eksikliklerin kapatılması konusunda gayret sarf etmenizi özellikle istiyorum" dedi.

KKTC’Lİ KARDEŞLERİMİZİN HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Türkiye’nin Kıbrıs ile ilgili tutumunun bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz Kıbrıs’ta adil ve kapsamlı bir çözümden yana irademizi bir kez daha ortaya koyuyoruz. Bir kez daha bu yönde inisiyatif koyuyoruz. Dışişleri Bakanımız kapsamlı açıklamalar yapacak. Ben detaylara girmeyeceğim, sadece Türkiye bütün dış meselelerinin hallinde olduğu gibi Kıbrıs meselesinde de inisiyatif almaya, adil, barışçı, kapsamlı çözüm politikalarını kararlılıkla uygulamaya devam edecek" dedi. Hafta sonunda KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile  görüştüğünü anımsatan Erdoğan, "Attığımız her adımda bir defa KKTC’de yaşayan kardeşlerimizin haklarını nasıl koruduysak bundan sonra da koruyacak şekilde orada mutabık kaldık" dedi.

Haberin Devamı

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün yaptığı telefon görüşmesinde KKTC’nin haklarını güvence altına alarak dünyaya açılması için destek istediğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Kendileri de çözümün BM olduğunu ifade ettiler. Biz de bundan özel memnuniyet duyduk. Çünkü KKTC için zemin kaydırma çalışması var. Rum kesimi Kıbrıs davasını BM’den AB’ye kaydırmaya çalışıyor. Böyle bir şeyi bizim kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!