Erdoğan: Kardeşliği bozmaya çalışan kaybetmeye mahkum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kardeşliği bozmaya çalışan kaybetmeye mahkum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 15:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, YSK’nın bağımsız milletvekili adaylar hakkındaki kararıyla, bölgede gerginliğe yol açan olaylara vurgu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, YSK’nın bağımsız milletvekili adaylar hakkındaki kararıyla, bölgede gerginliğe yol açan olaylara vurgu yaptı. Erdoğan, “Buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da, en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır. Vicdan dışıdır. Tahriklerle, kışkırtmayla, hakaretlerle, öfkenin nefretin, ayırımcılığın dilini kullanarak, seçmen iradesini istedikleri şekilde yönlendireceklerini zannedenler, büyük bir yanılgının içindedirler. Küçük siyasi hesaplar peşinde, Türkiye’nin kardeşliğini bozma gayretine girenler, biliniz ki, er ya da geç, kaybetmeye mahkûmdurlar” dedi.

Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Konuşmasına TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak ve teşekkür ederek başlayan Erdoğan, “Meclisin iradesi üzerinde hiçbir güç ve irade yoktur. Millet iradesine güvensizlik, bizatihi millete ve 23 Nisan ruhuna güvensizliktir” dedi.

MİLLİ İRADEYE MÜDAHALELER

Erdoğan, yakın tarihte milli iradeye dönük müdahaleler olduğunu çok net görüldüğünü belirterek şöyle dedi;

“Milli iradeye müdahaleler kadar, milli egemenliği vesayet altına almak, vesayet altında tutmak, milli iradeyi hukuk dışı örgütlenmelere havale etmek de, aynı şekilde 23 Nisan ruhuna ve Cumhuriyet ideallerine aykırıdır. Bölgemizde yaşanan son hadiseler, Türkiye’nin ve aziz milletimizin, tecrübesiyle tarihiyle, medeniyet birikimiyle ne kadar farklı olduğunu, ne kadar ayrı bir yerde durduğunu tüm dünyaya göstermiştir.”

CUMHURİYET’İN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına vurgu yaparak, “Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıldönümüne millet olarak çok büyük bir heyecanla, coşkuyla en önemlisi de büyük bir özgüvenle hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında sık sık Mehmet Akif Ersoy’un sözleriyle vurgu yaptı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Erdoğan, üstü kapalı olarak YSK’nın bağımsız milletvekilleri hakkında verdiği kararın ardından Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan gerilime dikkat çekerek şöyle konuştu;

“Bu ülkenin, 74 milyonun kardeşliğini, populizme, şahsi çıkarlara, şahsi ikbal hırsına alet etmek, bizzat millete ve ülkeye haksızlıktır. Öyle meseleler vardır ki, iktidar hırsıyla, seçimde oy almak hırsıyla, çıkar sağlamak gayesiyle, tahrik edilemez. Kışkırtılamaz. Terör meselesi bu ülkenin topyekun meselesidir. Zira, ölen gençler bizim gençlerimizdir. Şehit olan güvenlik güçleri, bizzat bu milletin evlatlarıdır. Terörün hiçbir sonuç getiremeyeceği bilindiği halde, sırf silah tüccarlarını zengin etmek, sırf istismarcıları memnun etmek gayesiyle sürdürülmesi, kandan ve gözyaşından beslenen insanlık dışı bir anlayışın ürünüdür.”

BELLİ BÖLGELERİN HASSASİYETİ

Erdoğan, terör vurgusu yaptığı konuşmasında güneydoğu bölgesinin hassasiyetini bazı çevrelerin istismar ettiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Buradan siyasi çıkar sağlama ihtirası da, en az kan dökmek kadar insanlık dışıdır. Vicdan dışıdır. Tahriklerle, kışkırtmayla, hakaretlerle, öfkenin nefretin, ayırımcılığın dilini kullanarak, seçmen iradesini istedikleri şekilde yönlendireceklerini zannedenler, büyük bir yanılgının içindedirler. Küçük siyasi hesaplar peşinde, Türkiye’nin kardeşliğini bozma gayretine girenler, biliniz ki, er ya da geç, kaybetmeye mahkûmdurlar. Son yıllarda, belli bölgelere yönelik inkâr politikalarına son verilmiş, ihmaller telafi edilmeye, bu yolla kardeşliğimiz perçinlenmeye başlamıştır.” (ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!