Kulislerdeki iddialara yanıt... Erdoğan'dan Binali Yıldırım açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 20:21

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile MİT’in Cumhurbaşkanı’na bağlanmasını değerlendirirken, “İstihbaratın başı, devletin başına birinci derecede bağlı olmazsa hareket kabiliyetini bu devlet kaybeder” dedi. Cumhurbaşkanlığı’nın 3’üncü yıldönümünü televizyon kanallarının ortak yayınında değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ile fikir ayrılıklarına düşüp düşmedikleri sorusuna cevap verdi. Erdoğan, fikir ayrılıklarının olabileceğini bunun da doğal olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile zaman zaman fikir ayrılıklarına düştükleri yöndeki iddiaları değerlendirdi. Yıldırım ile gönül ve yol arkadaşlıklarının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, fikir ayrılıkları konusunda da "Zaten farklı düşünmezseniz orada bir yanlışlık vardır" diye konuştu.

Erdoğan, ortak canlı yayında Cumhurbaşkanlığı'nın üçüncü yılına ilişkin Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı. Zaman zaman Ankara kulislerinde ortaya atılan Başbakan Binali Yıldırım ile fikir ayrılıkları yaşadıkları iddialarını değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Zaten farklı düşünmezseniz orada bir yanlışlık var demektir. Zaman zaman o farklılıklar olacak ki güzellikler olsun. Fikirlerin çarpışmasından hakikat güneşi doğar ama mesele ne? O istişareyi yapmaktır. Binali Bey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden beri benim mesai arkadaşımdır, yol arkadaşımdır. Belediye başkanlığım öncesi de benim gönül arkadaşlığım, yol arkadaşlığım var. Belediye başkanı oldum andan itibaren de kendisini hemen belediyede yanıma aldım ve belediyeden itibaren de aynı yolda yürüyoruz. Partimizi kurduk beraberiz. Hükümet olduk, ulaştırma bakanı olarak beraberiz. Pek çok önemli adımları hamdolsun beraber attık. Şu anda da yine beraber yürüyoruz. Rabbim bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın diye dua ediyorum."

ÇANKAYA’DAN NEDEN AYRILDI?
“Çankaya’ya geldiğimizde bir defa personelimin yerleştirileceği yerlerin dahi olmadığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı makamı için olur şey değil. Beştepe’deki hazırlıklarımız buna göreydi. Burada artık bütün personelimin mekanı mevcut ve huzur içinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Burası büyük bir devlet olmanın taçlandırılmış merkezidir. Çankaya’da bir harekât merkezimiz yoktu ama Beştepe’de harekât merkezimiz var. Burası önemlidir, hayatidir ve stratejiktir.

MUHALEFET BAŞKANLIĞA GEÇMEDİ
(MİT’in Cumhurbaşkanı’na bağlanması) Şunu bir defa bilmemiz lazım. Devletin başı, istihbaratta en önemli bilgileri, dokümanları alması gereken değil midir? Eğer istihbaratın başı, devletin başına birinci derecede bağlı olmazsa hareket kabiliyetini bu devlet kaybeder. İstediğim anda, istediğim şekilde bu istihbari bilgiler bize gelsin ki biz de atmamız gereken adımları buna göre atalım. Büyük devletlere bakalım. Hepsinde istihbarat birinci derecede kime bağlıdır, devletin başına. Hepsinde de devlet başkanına bağlıdır. Fakat parlamenter demokrasilerde tabii bu başbakanlara bağlı olur. Bizde de parlamenter demokrasinin alışkanlıkları olduğu için ana muhalefet olaya buradan bakıyor. Hâlâ ana muhalefet başkanlık sistemine geçmedi. Milletimiz ne dedi, yüzde 51.4 ile biz ilk adımı attık dedi, nereye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne.

CHP SUYU BULANDIRIYOR
(Milletvekillerine özel savcı ve mahkeme) KHK’ler ihtiyaçtan doğan atılmış adımlardır. Milletvekiliyle alakalı konular konusunda hızla adımlar atmamız lazım. Farklı yerlerde bu sürecin devam etmesindense bunun başkent Ankara’dan sürdürmenin çok daha isabetli olacağı kanısına varılmıştır. Tabii ana muhalefet bu tür şeylerde nedense bir çıkış yapması lazım, kendisine göre bir yol bulması lazım. Bu tür şeylerde sadece suyu bulandırıyor.

CHP’YE ÇANAKKALE GÖNDERMESİ
Malazgirt’te güneşin altında 50 bini aşkın gencimiz vardı. Ama onlar, bir grup Çanakkale’ye gidenler gibi değildi. Onlar, sözde Adalet Kurultayı derken maalesef şehit mezarlıklarının olduğu yerlerde, kimisi votka mı içersiniz, kimisi şarap mı, kimisi bira mı bunu konuşurken, bizim gençliğimiz orada sadece ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ dedi.

NETANYAHU SAYGI DUYMAK ZORUNDA
Ben bu iş tamamen bitti noktasında değilim. Her an, nerede, nasıl patlak verir bilemem. Başta Netanyahu olmak üzere artık şunu bilmemiz lazım. Bu Harem-i Şerif, üç dinin saygın mekanıdır. Buraya kimse kalkıp da ‘Benimdir, Müslümanlar giremez’ diyemez. Netahyahu o farklı bakışlarını bir kenara koyarak buraya saygı duymak zorunda.

BATIYI AŞACAK GENÇLİK GEREKİYOR
Batıyı aşacak bir gençliği yetiştirmemiz gerekiyor. Müspet ilimlerde, dini ilimlerde, fende bu işi aşacak bir nesli bizim yetiştirmemiz lazım. Elinde baltayla, molotofkokteyliyle dolaşan bir nesil bize lazım değil. Bize okuyan, düşünen, düşündüğünü uygulayan ve onu neticeye taşıyan bir gençlik lazım.

TORUN ŞARJ EDİYOR
(Torun çok başka derler. Oyun da oynar mısınız torunlarınızla?) Oynamaz olur muyum? Şu anda benim beşinci torun Sadık Eymen, Berat Bey’in üçüncü çocuğu. Hafta sonları veya İstanbul’a gidişte onu görmemek bizim için çok ciddi bir eksikliktir ama gördüğüm zaman o bizi adeta şarj ediyor. Hele hele ‘Dedeciğim’ dediği zaman, o ayrı bir size şarj veriyor. Şimdi yeni yeni konuşmaya başladığı için çok daha farklı oluyor, tadı başka, her şeyi başka. Ben onun için boşu boşuna en az üç tane demiyorum. Torunlarımla iftihar ediyorum, ayrı bir güç veriyor, bizim için keyif oluyor.”m ANKAR

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

BAKMADAN GEÇME!