Erdoğan’ın aklındaki Kürdistan

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın aklındaki Kürdistan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecine ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine tepki göstererek “Başbakanın aklında Kürdistan vardır, barış anlayışında Öcalan canisinin siyasete girmesi bulunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı adayı Mürsel Yıldızkaya’nın tanıtım toplantısı için Polatlı’ya gelen Bahçeli, “Ne olursan ol Türk milletine gel. Kim olursan ol Türk milletine sahip çık” mesajı verdi. Bahçeli, Ankara Seğmenler Kulübü Polatlı Şubesi’nin dans gösterisini izledikten sonra şöyle konuştu:

BAŞBAKAN’I PARMAĞINDA OYNATIYOR

“Başbakan için İmralı canisini aklamak çözümdür. PKK’nın gönlünü almak, teröristleri sınır ötesindeki kamplara dönmesini sağlamak Başbakan için umuttu. Başbakan için bölücüleri övmek tek çaredir. PKK silahla başaramadıklarını müzakere ile almaktadır. İmralı canisi yattığı yerden Başbakan’ı parmağında oynatmaktadır. Başbakan PKK’nın kapanına kısılmış, ağına yakalanmış, tuzağına düşmüştür. Başbakan ne var ki pazarlıkları kabullenmemektedir. Biz Başbakan’ın sicilini iyi biliyoruz, yeminlerini nasıl bozduğunu kendisiyle çelişkiye nasıl düştüğünü de biliyoruz. Başbakan kandırmada ustadır. Yalan ve dolanda maharetlidir. Madem pazarlık yapmıyorsun o halde senin Oslo’da ne işin vardı? İmralı canisi ile haşır neşir olmanın gayesi nedir? PKK’nın hıyanet tekliflerine ve dayatmalarına neden sessizsin?

TARLA PAZARLIĞI MI YAPIYORSUN

MHP’ye hakaretler ederken PKK’ya kucak açmak, militanları siyasete davet etmek pazarlık değil midir? Başbakan sen pazarlıktan ne anlıyorsun? İmralı’da tarla pazarlığı, ev pazarlığı mı yapıyorsun? PKK pazarlıklardan aldığı güçle iyice şımarmıştır. Terör örgütü üç aşamalı bir plan ileri sürmüştür. AKP’nin PKK ile yürüttüğü çözüm ihaneti İmralı canisinin affına PKK’nın meşrulaşmasına ve Türkiye’nin bölünmesine de ardına kadar kapı aralayacaktır. Başbakan’ın aklında Kürdistan vardır, barış anlayışında Öcalan canisinin siyasete girmesi bulunmaktadır. Başbakan’ın çözüm sürecinde Türkiye’nin üniter yapısının yok olması, Türklüğün silinmesi, federasyon inşası yer almaktadır. AKP Türkiye’nin böğrüne hançer saplamak için İmralı canisi ile fikir birlikteliği içindedir.

PKK MAYINLARI DETAYLI İNCELENMELİ

Ayladır gelmeyen şehit haberlerini PKK’yla yapılan pazarlıklara malzeme yapanlar, nedense Iğdır’da şehit olan iki evladımızdan hiç bahsetmemektedirler. Madem eskiden kalan mayınlar vardı, o halde bunlar neden şimdiye kadar imha edilmemiştir. Bölücü örgütün bir tertibat içerisinde olacağı yabana atılmamalıdır. PKK’nın pazarlıkları daha da kızıştırabilmek maksadıyla bildik hunhar eylemlerini yapacağı ciddi seçenek olarak karşımızdadır. Bu nedenle Korhan Yaylası’ndaki eylemde PKK parmağı hesaba katılmalıdır. Hiç kimseye temas etmeyen mayının devriye gezen Mehmetçiklerimizi vurması oldukça manidardır. Örgütün giderken arkalarında mayınlar bırakıp
bırakmadıkları detaylı şekilde incelenmeli ve tespit edilmeli. Iğdır Valiliği sürece destek
vermek niyetiyle Korhan Yaylası’nda düzenlenen şenliği fırsat olarak görmüş, katılan herkesi riske sokmuştur. Mayın patlamasında PKK izi bulunursa ne Başbakan ne BDP ne de sürece kolkanat geren bereketsiz yüzler bunun hesabını asla veremeyecektir.”                 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!