Erdoğan:İmam Hatipliler dışlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan:İmam Hatipliler dışlanıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 15:32

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasal düzeni korumada öncelikli görevin siyaset kurumunun olduğunu vurgulayarak kutuplaşmalardan uzak durulmasını istedi. Erdoğan, "Devletin kanunlarına göre kurulmuş belli okullardan mezun olmuş insanların topyekün dışlanması sözkonusudur" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, "gündeminde olmayan bir konuyu", kendisine yöneltilen sorular nedeniyle dile getirdiğini bildirerek laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini ve anayasal düzeni zedelemeye dönük oluşumlar karşısında herkesin hassas olması gerektiğini kaydetti.

Bu hassasiyet gösterilirken toplumsal barışı zedeleyen uygulamalara yönelinmemesinin gereğine işaret eden Erdoğan, "Çoğu kere bu denge gözetilememiş ve ciddi aşırılıklar ortaya konularak toplumda kutuplaşmalar yaratan uygulamalar hükümetler eliyle gerçekleştirilmiştir" dedi.

Anayasal düzeni korumaya yönelik tüm önlemlerin, demokrasi sınırları içinde kalınarak alınması gereğine işaret eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anayasal düzeni korumada öncelikli vazife, siyaset kurumunundur. Devletimize dönük tehditlerin tanımlanmasında ve gereken tedbirlerin alınmasında da siyaset kurumu, öncelikli bir işleve sahiptir. Siyaset kurumunun bu işlevini yok eden uygulamalardan kaçınılması gerekir. Bugün devletimiz içerde büyük bir ekonomik krizle boğuşmaktadır; dış politikadaki gelişmeler ise son derece dinamiktir. Bu şartlar altında milli bünyemizin sağlığını korumak ve toplumsal barışı zedeleyen uygulamalardan kaçınmak, ülkemizin geleceği adına son derece önemlidir."
   Â
Ä°MAM HATÄ°PLÄ°LER DIÅžLANIYOR

Haberin Devamı

Erdoğan, devletin okullarından mezun olan insanları, kendi yetenekleriyle geldikleri devlet görevlerinden tartışmalı şekilde uzaklaştırma yolunun açılması halinde, bunun hem milli bünyeyi zayıflatacağını hem de devletin kendi meşruiyetini tartışmaya açmış olacağını savundu. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Bu noktada şu inceliğe dikkatlerinize çekmek isterim: Ortada kişilerle ilgili tek tek bir değerlendirme yok. Devletin kanunlarına göre kurulmuş belli okullardan mezun olmuş insanların topyekün dışlanması sözkonusudur. Bu, demokratik düzende asla kabul edilemeyecek bir ayrımcılıktır.AB`ye tam üyelik sürecinde atılması gereken demokratik adımlara yoğunlaşması gereken Türkiye`nin birtakım kutuplaşmalara savrulmasını doğuracak uygulamalardan kaçınılmasını istiyor ve demokratik devlet düzeni içinde muhalefet görevimizin gereği olarak belirttiğimiz hususları takip edeceğimizi de buradan duyurmak istiyoruz.``
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!