ErdoÄŸan: 'Hocam' diye Atalay'a hitap ettim

Güncelleme Tarihi:

ErdoÄŸan: Hocam diye Atalaya hitap ettim
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2005 15:16

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e "hocam" diye hitap etmediğini belirterek, "Hocam diye hitap ettiğim Beşir Bey’dir" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Valiler Toplantısı sonrasında gazetecilerin "Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde Genelkurmay Başkanı’na ’Hocam’ diye hitap ettiğiniz yönünde haberler yayınlandı. Genelkurmay Başkanı ise böyle bir şeyi duymadığını söyledi, ancak bu söylem eleştirilere konu oldu, bu konuda ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Bu tür haberler bizler üzmektedir, ben her zaman Genelkurmay Başkanımıza Sayın Paşam diye hitap ederim" dedi.

 

Erdoğan, "O gün Sayın Paşam eşiyle birlikte oradaydılar, ben kendisine hitap ettikten sonra Sayın Paşam diye, kendiler eşleriyle beraber oldukları için kendi arabalarına hareket ettiler" diye konuştu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

  Â

"Ben Başbakanlıktan çok önce Beşir Bey’e hocam diye hitap etmişimdir, kendisi biliyorsunuz rektörlük yapmış, öğretim üyeliği yapmış bir hocamız. Beraber olduğumuz için de ’Hocam buyur beraber geçelim’ dedim, Beşir Bey’i yanıma aldım ve Beşir Bey’le yol açılışına gittim. Nitekim arabamda benim Beşir Bey vardı. Fakat bu haberi bu şekilde saptırmışlardır. Yani hocam diye hitap ettiğim Beşir Bey’dir. Bunu saptırmanın hiçbir anlamı yoktur, bunun arkasında böyle akla hayale gelmeyecek çirkin gerekçeler uydurmak, maalesef o çirkin emelleri olan bazı köşe yazarlarının ve bunu görsel olarak yansıtanların bir adımıdır."

 

ÇIKAR ÇEVRELERİ DÜĞMEYE BASTI

 

Erdoğan basında yer alan "AKP için düğmeye bastılar" sözü hatırlatılarak, "Kimler AKP için neden düğmeye bastı" şeklindeki bir soruya ise çıkar çevrelerinin düğmeye bastığını söyleyerek yanıt verdi.

Erdoğan, "Çıkar çevrelerinin çıkarını kestiğiniz zaman ortak hareket etmek için adım atacaklar" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye’de gerçekleşen ekonomik gelişmelerin bu çıkar çevrelerine rağmen gerçekleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

  Â

Bir gazetecinin "Sayın Mercan’ın basında yakında İncirlik konusu çözülecek diye demeci var" hatırlatması üzerine ise Erdoğan, "Murat Bey geldiği zaman bana gerekli açıklamaları verir ben o zaman gerekli açıklamaları yaparım" karşılığını verdi.

 

"DIŞ POLİTİKAYI GENELKURMAY’LA BİRLİKTE BELİRLİYORUZ"

 

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "Türkiye’nin Irak politikası yok" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan şu yanıtı verdi:

  Â

"Sayın Büyükanıt, bir defa 'hükümetin bir politikası yoktur' diye bir ifade kullanmadı. İfadeyi saptırmayalım. Bu çok önemlidir, ’Türkiye’nin bu konuda bir politikası yoktur’ derseniz o farklıdır. Kaldı kı biz dış politikada özellikle Irak konusunda politikalarımızı oluştururken ağırlıklı olarak Dışişleri Bakanlığımızla Genelkurmay Başkanlığımız içiçe çalışırlar. Ve onlar bunlar bu işin alt yapısını oluştururlar, Bakanlar Kurulumuza gelir ve Bakanlar Kurulumuz da biz buna nihai neticesini veririz. Bu politikalar böyle oluşturulur böyle yürür ve bu politikalarının oluşturulmasında da her zaman Genelkurmay Başkanlığımızın yeri vardır, bunu böyle bilmenizi istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!