Erdoğan: Hem yasamayız hem yürütmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Hem yasamayız hem yürütmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 09:25

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Üniversitesi'nde katıldığı toplu açılış töreninde "Bizim iki özelliğimiz var, hem yasamayız hem yürütmeyiz. Ben şuna inanıyorum; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Ama kalkıp yargı, 'Egemenlik kayıtsız şartsız benimdir diyorsa' bunu da bilelim. O zaman da adımlarımızı ona göre atarız. Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız yargının olamaz, eskisinde de yenisinde de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Sakarya Üniversitesi Kültür Merkezi'nde, teknokent binası ile yapımı tamamlanan tesislerin açılışı ve fahri doktora tevdi törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse, örneğin Enerji Bakanlığımızda mesela termik santralleri filanca filancaya verildi. Eline diline dursun ya. Henüz böyle bir ihale dahi yapılmadı. Böyle bir verme işlemi yok. Bakanım yapacak gerçi açıklamasını. Şu anda hepsinin tarihleri açıklanmış, 2014 içerisinde yapılacak ihaleler bunlar. Neye göre sen bunu 'verildi' diyorsun? Bunu sen neye göre bu şekilde açıklayabiliyorsun. Buna benzer baştan aşağı safsata” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, şözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Bir savcı adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı ya? Böyle birşey olabilir mi? Ve böyle bir savcı, bizim için adaletin yüz karasıdır, yüz karası. Sen nasıl böyle bir şey yapabiliyorsun? Sen nasıl kalkarsın da orada çıkıp adliyenin önünde, adalet sarayının önünde bildiri dağıtırsın? Bunu başkaları yapıyor. Demek sende de bu tür esintiler var. Böyle kalmış bazı esintiler var. Bunun tabii ki milletim, kararını en güzel şekilde verecektir. İnanıyorum ki, bu konuyla ilgili de burada suç duyurusunu yapıyorum. HSYK, sen bu zatla ilgili ne yapıyorsun veya ne yapacaksın? Burası çok önemli. Tabii bizim iki özelliğimiz var, hem yasamayız hem yürütmeyiz. Ben şuna inanıyorum; 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir.' Ama kalkıp yargı, 'egemenlik kayıtsız şartsız benimdir diyorsa' bunu da bilelim. O zaman da adımlarımızı ona göre atarız. Yeni Türkiye'de 'egemenlik kayıtsız şartsız yargının olamaz', eskisinde de yenisinde de 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.'

"TÜRKİYE İKİ SEÇENEKTEN BİRİNİ TERCİH EDECEK"

Başbakan Erdoğan, dünyada iddiası olan, itibarı olan, süreçlerde aktif rol alan, küresel meselelerde söyleyecek sözü olan her zaman hakkı savunan, adaleti savunan bir ülke olmak için 'yeni Türkiye' dediklerini belirterek, şöyle konuştu: Tekrar ediyorum. Türkiye şu anda işte bu tercihi yaparak bu iki seçenekten birini tercih ederek yoluna devam edecek. Ya eski Türkiye'ye dönüş yapılacak ya da yeni Türkiye'nin inşaası hız kazanacak. Bakın ben önceki gün yaşadığımız süreci yeni Türkiye'nin 'istiklal mücadelesi' süreci olarak tanımladım. Zira şu anda yeni Türkiye ideali, eski Türkiye ve onun destekçileri tarafından çok ciddi bir saldırıya maruz kalmış durumda. Eski Türkiye'nin siyaseti, yeni Türkiye karşısında direniyor. Eski Türkiye'nin alışkanlıkları, yeni Türkiye karşısında direniyor. Eski Türkiye'yi özleyenler, eski Türkiye'den ciddi manada rant devşirenler şu anda yeni Türkiye karşısında direniyor. Yeni Türkiye'ye karşı hem içeride direniş var hem dışarıda direniş var. Ama bu direniş emin olun son direniştir. Son kez saldırıyorlar. Son kez ellerindeki tüm imkanları, tüm kozları, tüm güçlerini sahaya sürüyorlar. Son bir taarruz yapıyorlar. Son bir huruç hareketine yelteniyorlar. Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz bu direnişi de yerle yeksan edecek, bu taarruzları gögüsleyecek inşallah eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız.

Haberin Devamı

Erdoğan, 11 yıldır ülkenin istikametini milletin çizdiğini belirterek, "Yeni Türkiye'de de istikamet çizen sadece millet olacak" dedi. "Bakın defalarca ifade ettim. Sergilenen direnç ve yapılan taarruzlar sadece benim şahsıma, sadece partime, sadece hükümetimize yönelik değildir. Direnç ve saldırı, topyekün milli iradeyi, topyekün milleti, siyaset kurumunu, topyekün Türkiye'nin istikbalini ve istiklalini hedef almaktadır" diye konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YARIN AYNI SALDIRI BAŞKA PARTİYE YÖNELİK TEKRARLANACAK"

"Altını kalın çizgilerle çiziyorum. Bugün bizim partimize, bizim hükümetimize yönelen bu saldırı, Allah korusun başarıya ulaşacak olsa, herkes bilsin ki yarın aynı saldırı bir başka partiye, bir başka hükümete yönelik olarak yine tekrarlanacaktır. Çünkü burada rant var. Bu saldırı başarısız olursa, Türkiye'de siyaset, milli irade, sandık bundan sonra hiçbir zaman tehdit edilmeyecek, milletin iradesi hiçbir zaman yara almayacaktır. Kardeşlerim; Türkiye'de meşruiyetin kaynağı millettir. Millet dışında, milletin iradesi dışında hiçbir meşruiyet kaynağını kabul etmiyoruz. Çok açık söylüyorum. Eğer milletimiz, bize 'git' derse gideriz. Hiç burada tereddüt yok. Çünkü bizim saygı duyduğumuz makam orasıdır. Ama millet 'kal' derken birilerinin 'git' demesine de hiç ama hiç kulak asmayız.

Haberin Devamı

Biz milletin emanetine sımsıkı sahip çıkacağız. İnanıyorum ki milletimiz de kendi iradesine sımsıkı sahip çıkacak. Bu süreçten millet olarak, ülke olarak çok daha güçlenmiş olarak çıkacağız. Emin olun birçok engelin artık ortadan kalktığı, birçok tehdidin ortadan kalktığı, anlamsız dirençlerin yok olduğu umut verici bir süreçte 2023'e ilerleyeceğiz. Faiz lobisi kaybedecek, yine söylüyorum, terör lobisi kaybedecek, Türkiye ekonomisi kazanacak, kardeşlik kazanacak. Bu arada kaos lobisi kaybedecek, inşallah istikrar ve güven zemini pekişecek."

2012'de sadece 2 teknoparklarının bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şu anda 37'si faal olmak üzere 52 teknoparkın olduğunu söyledi. Teknoparkların şu ana kadar 900 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğine işaret eden Erdoğan, bunların üniversite sanayi işbirliğiyle olduğunu, 735 tane küresel ölçekte dikkat çeken projeye destek sağladıklarını bildirdi. TÜBİTAK'ın tarihinin en parlak ve en faal dönemini yaşadığını ifade eden Erdoğan, 4 bin firmanın 8 bin projesinin TÜBİTAK tarafından 2,5 milyar liralık bir kaynakla desteklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Savunma sanayinde milletçe herkesi gururlandıran gelişmelere şahit olduklarını anlatan Erdoğan, şunları belirtti: “2011'de ilk yerli uydumuz RASAT'ı biliyorsunuz ki uzaya göndermiştik. RASAT'ın iki boyutlu Türkiye haritası tamamlanmak üzere ve yakında internet üzerinden kullanıma sunulacak. GÖKTÜRK-2 uydumuzu biliyorsunuz uzaya fırlattık ve görüntü almaya başladık. ALTAY tankımız, ATAK helikopterimiz, ANKA insansız hava aracımız, MİLGEM projelerimiz başarılı bir şekilde ilerliyor. Herhalde bugün gazetelerde okumuşsunuzdur, 'HÜRKUŞ' adını verdiğimiz ilk milli uçağımız bu yıl uçuşlara başladı. Dün HÜRKUŞ uçağımızın seri üretimi ile ilgili anlaşma imzalandı. Bunun yanında milli savaş uçağımızın ilk kavramsal tasarımları da tamamlandı. 'KİRPİ' adını verdiğimiz askeri araçları, seyir füzelerini, tank savar füzelerini, güdümlü roketleri kendimiz üretir hale geldik. 'HİSAR' adını
verdiğimiz füzelerin ilk atış denemelerini yaptık. Cumhuriyet tarihimizde ilk
kez bir piyade tüfeğinin tasarımı yapıldı, üretimine başladık.

Haberin Devamı

"KAYDETTİĞİMİZ GELİŞMELER SON SALDIRIYI AÇIKLAMAYA YETİYOR"

2023 için bu alanda daha büyük hedeflerinin olduğunu belirten Erdoğan, kendi uydusunu uzaya fırlatabilen, kendi uçaklarını, denizaltılarını imal eden, dünyaya teknoloji ihraç eden Türkiye'ye doğru emin ve kararlı adımlarla yürüdüklerini vurguladı. Erdoğan, “Sadece savunma sanayinde sadece bilim ve teknolojide kaydettiğimiz bu gelişmeler bile işte Türkiye'ye yönelik son saldırıyı açıklamaya yetiyor. Bakın dikkat edin son saldırıda demiryolu var, niye yüksek hızlı treni yaptık ya onun için. İnanın bunlar bizi hala eski kara tren, katar, bunlarla gidin gelin, yük vagonlarının içinde ikinci üçüncü sınıf vatandaş olarak gidin gelin, bizi bununla görmek istiyorlar. Bunlar yüksek hızlı trenle yaşayan bir Türkiye, bir Türk evladı görmek istemiyorlar. Onun için çılgına döndüler ve orayı hemen öne sürdüler” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 11 yıl önce savunma ihtiyaçlarının yüzde 80'ini yurt dışından karşılarken, kendilerinin şu anda bu oranı yüzde 50'ye kadar çektiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “2023 itibariyle de savunma ihtiyaçlarımızın en az yüzde 80'ini yerli milli kaynaklarla karşılıyor olacağız, bütün bunlarla birlikte tabi özgüven içinde 76 milyon hep birlikte inşallah güzel yarınlara ulaşacağız” dedi.

Sakarya Üniversitesine, şahsına tebliğ ettikleri fahri doktora ünvanı için teşekkür eden Erdoğan, teknopark ve diğer eserlerin üniversiteye, Sakarya'ya hayırlı olmasını diledi. Üniversitenin bütün mensuplarına, hocalarına, öğrencilere, eğitim öğretim dönemlerinde başarılar dileyen Erdoğan, “geleceğiniz, geleceğimiz aydınlık olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!